Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 mai 2014

Jardin de Bagatelle-Guerlain





Cred ca e cel mai floral parfum mirosit vreodata, mai mult de atat nu cred ca se poate. Nu ma indoiesc ca in anii 80 era un parfum  foarte bun, azi are un aer retro, dar nu este de nepurtat . E genul de parfum care umple o camera si cu care anihilezi  parfumurile tuturor din jurul tau, un fel de Insolence a anilor 80. Este excesiv de floral si excesiv de opulent si arogant. Cand il porti tu insati, te simti leoaica, cand il poarta altele, te simti umilita.
Are aldehide, dar nu e genul care miroase a parfum, fara sa miroase a nimic din lumea reala. Se simt bine unele flori. Regina este  tuberoza, dar nici narcisa  nu se  lasa mai prejos. Printre ele se simt si lacramioarele si neroli. Primele 20-25 de minute sunt naucitoare, ulterior se mai domoleste opulenta agresiva  si parfumul devine mai pasnic. Este foarte feminin, dar are si ceva indolic si usor animalic.  Miroase a lux desfranat, nu e rau de loc, dar  trebuie sa stii si cum si cand si cu ce sa-l porti. Tre sa fii ori diva, ori excentrica, ori super curajoasa ca sa te avanti cu parfumul asta intr-un spatiu inchis. Exclus ziua!  Cu multa personalitate, bine facut , dar nu-i pentru mine. Daca n-ar avea narcisa, pe care eu o percep foarte bine, mi-ar placea mai mult.



Numele parfumului: Jardin de Bagatelle
Casa: Guerlain   
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1983
Creator:  Jean Paul Guerlain
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, violeta, iasomie, bergamota, lamaie
note de mijloc: magnolie, tuberoza, neroli, gardenie, orhidee, ylang ylang, lacramioara, trandafir, narcisa
note finale: patchouli, vetiver, cedru

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent, cu siaj de exceptie
Persistenta:  longeviv
Evaluare : 8,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.