Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 mai 2014

Comme une Evidence-Yves Rocher




Prima varianta a parfumului, editia din 2003, este un parfum foarte prospat si foarte verde.
Dupa notele verzi din debut , se dezvolta partea florala a parfumului, o combinatie de trandafir cu lacramioara, primul fiind dominant. Are aer primavaratic, este curat si foarte tineresc. Are un miros destul de natural, fiind mai mult acrisor decat dulce. Imi pare cam ascutit si frust, cred ca s-a cam abuzat de notele verzi in detrimentul celor florale. E prea multa seva de planta. Ar fi un parfum de vacanta, de excursie, de sport, de picnic si de anotimp cald, foarte potrivit la 16-20 de ani cand ai un buget limitat.

Numele parfumului: Comme une Evidence
Casa: Yves Rocher        
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2003
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: rubarbara, frunze de violeta
note de mijloc: lacramioara, trandafir
note finale: patchouli, mosc, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta:  in jur de 5 ore
Evaluare: 6,50/10

Varianta extract de parfum

Este mult mai reusita decat varianta EDT, parfumul fiind, cum era de asteptat, mult mai dens. Parca isi schimba si segmentul de varsta tinta, fiind un parfum mult mai matur. Se simt foarte bine notele florale si accentul cade pe ele, notele verzi sunt sensibil diminuate. Greu de spus ce contine buchetul floral. Sigur o lacramioara si, poate, trandafir.E un parfum mai dulceag decat precedentul, dar si usor acrisor, moale de la mosc si ambra si cu  senzulitate fina de la patchouli. De data aceasta se simte foarte bine si muschiul de stejar care-i da un aer chypre. La asta ii dam nota mai mare, undeva in jur de 7,50-8. Nu l-am ilustrat separat caci am avut doar un mic decant si nu stiu exact care este flaconul lui. Imi este imposibil sa ma descurc intre cele 8 variante ale parfumului. Banuiesc ca este varianta listata pe Fragrantica ca fiind Le Parfum. Daca este asta, trebuie sa spun ca nu simt, insa, nicio pralina in notele finale. Oricum, desi nu exceleaza prin creativitate, imi pare, sub aspect olfactiv, dar si tehnic,  unul dintre cele mai reusite parfumuri ale casei. Are un mare atu: este placut si usor de purtat, dar are un aer usor masculin careeste sesizabil mai ales in notele finale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.