Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 aprilie 2014

Yria- Yves Rocher






Yria este un parfum atipic pentru Yves Rocher. Desi este incadrat pe Fragrantica la categoria floral-fructate, mie imi pare un oriental-floral.
Debutul parfumului, dulce-acrisor, este placut, fiind o combinatie de citrice zemoase. Foarte repede apare o magnolie care rotunjeste parfumul si-i da o textura putin cremoasa, dar si o aura mai feminina. De aici incolo, in notele de mijloc, evolueaza un buchet floral omogen, retro, care-ti aduce aminte de parfumurile anilor 90’, in care nu prea puteai individualiza note caci erau folosite produse de sinteza foarte indepartate de mirosul botanic al florilor reale. Pot depista in acest buchet doar o gardenia dulce, cu petale grele. Este si un miros fructat, care-mi seamana cu piersica aldehidica a anilor 80’-90’. Gasesc parfumul prea”plin”, cam greoi si nu foarte usor de purtat, dar s-ar putea sa fie nostalgici ai acestui gen de parfumerie care mie imi pare vetusta, anacronica de-a dreptul. Parfumul nu are prea mare personalitate, e greu sa-l memorezi pentru ca seamana cu multe parfumuri ale generatiei 90’. Ca stil si ca ritm, fara a fi la fel de complex, imi seamana cu Yvresse de la Yves Saint Laurent. Parfumul are un iz usor murdar si animalic, dar in lista oficiala nu regasesc  nicio nota care i-ar putea da mirosul asta. Ar fi un parfum de toamna caci este destul de caldut. Nu numai ca-l gasesc prea retro, dar este si foarte liniar si nu ma surprinde cu nimic. Nu reusesc sa identific multe dintre notele parfumului (lacramioara, patchouli, boabe de tonka). Nu stiu daca a fost interupt, am impresia ca da, dar nu prea  il  gasesc vandabil azi. Imi place doar inceputul lui. Parfumul ar putea fi foarte usor reformulat pastrandu-i-se integral notele, dar folosindu-se noua generatie de produse de sinteza care este mai performanta si mai apropiata de mirosul natural. Parfumul este longeviv, dar nu are siaj. .

Numele parfumului: Yria
Casa: Yves Rocher        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2001
Creator:  Laurent Bruyere
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coriandru, mandarina, bergamota
note de mijloc: magnolie, gardenie, iasomie, lacramioara, trandafir
note finale: santal, boabe de tonka, patchouli, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie, fara siaj
Persistenta: longeviv
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10


2 comentarii:

  1. Coriandrul ii da mirosul ala murdar, imbacsit. Urasc coriandrul! :) totusi, e suportabila Yria, mai ales pe altii, pe mine e prea grea si prea a la anii '80.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu ma omor dupa coriandru, dar in vreo doua randuri l-am gasit frumos. Nici la mancare nu-l folosesc. Depinde cu ce este combinat. Cu bergamota da bine.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.