Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 aprilie 2014

Guess by Marciano/Women-Guess


Ciudat parfum !  Cu siguranta nu ma vad purtandu-l, dar nu pot sa zic ca e un parfum rau, desi este foarte ieftin. Nu pot nici sa-l laud. Ma pune in mare dificultate, cred ca nici nu stiu sa-l descriu.
Inceputul lui nu este prea frumusel desi este fructat. Citricele sunt lesinate, carambolul cam chimic si fara vlaga, dar parfumul este intens. Ati mai vazut opulente blande ? Eu nu prea. E genul de parfum opulent  care nu-ti da nici ameteli, nici dureri de cap caci este si cremos. In faza urmatoare devine un floral cu nota dominanta de iasomie, dulce, dar nu dulce  din ala de Angel. E un dulce suportabil, dar e cam vascos, fara sa devina nicio clipa greu, de nepurtat. Am un mare handicap la descriere : nu stiu cum miroase curacao caci bautura asta cu o culoare nenaturala, albastra, nu m-a atras niciodata. Nu stiu cu ce sunt amestecate florile, poate cu nuca de cocos, poate cu migdala sau heliotrop, dar e ceva care le da un aer exotic. Dar nu va imaginati insule in Pacific ca nu e cazul. Ciudatenia este ca, desi are aer exotic, nu-mi pare un parfum de anotimp cald caci este dulce si prea dens. Finalul e cu mosc si oarece vanilie, dar nu va asteptati la pastai savuroase, e o vanilie modesta, artificiala. Mie imi pare ca are si guaiac, dar vad ca in lista sunt trecute note lemnoase, fara alte precizari. Finalul e cam urat, o dulcegarie plata, cu miros slab si confuz. Nu as sti nici cand sa-l port, nici cu ce sa-l asortez. Parfumul are personalitate, are substanta, are si oarece senzualitate, este si destul de longeviv, nu prea am ce sa-i reprosez, dar nu ma atrage. Cred ca e pentru brunete focoase, cu multa personalitate, din alea care umplu o camera goala si nici nu le ajunge spatiul, ar vrea mai mult. E de incercat caci vad ca multa lume il iubeste. Oricum, banii si-i merita.

Numele parfumului: Guess by Marciano
Casa: Guess       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008 ?
Creator:  Barbara Zobelein
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: grapefruit, cardamom, curacao, carambol
note de mijloc: bujor, iasomie, caprifoi
note finale: mosc, vanilie, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.