Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 aprilie 2014

Billet Doux-Fragonard



Billet Doux este, alaturi de Caresse si Grain de Soleil, unul dintre cele mai apreciate parfumuri ale casei Fragonard. Am cochetat cu ideea de a-l cumpara caci greu rezist la un parfum care promite ca nota dominanta garoafa, dar, intre timp, mi-am cumparat Dianthus de la Etro, asa ca am renuntat la idee.
Parfumul este foarte liniar si poate deveni plictisitor daca nu iubesti neconditionat garoafa. Este destul de dulce (fara a exagera insa), feminin si totalmente soliflor. Citricele din deschidere nu se prea simt. Parfumul are o textura cam ciudata caci iti da impresia ca te afli intr-un nor de praf parfumat cu garoafa. Se simt foarte bine cuisoarele cu ajutorul carora a fost creat mirosul de garoafa. Parfumul este foarte bland, cuminte si monoton, pastrandu-se neschimbat ore in sir. Vanilia este undeva in acest nor prafos, nu o percepi ca individualitate in notele finale.  Nu e rau, este memorabil, dar nu as putea face o pasiune pentru el. Datorita liniaritatii e potrivit ca parfum semnatura.

Numele parfumului: Billet Doux
Casa: Fragonard 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, mandarina
note de mijloc: garoafa, plumeria, bujor
note finale: cedru, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.