Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 martie 2014

Vetiver-Fragonard





Vetiver-ul , ca ulei esential, miroase ingrozitor, asa ca dozarea lui in parfumuri este o piatra de incercare. Efectele lui sunt miraculoase caci confera prospetime si fluiditate parfumului. Vetiverul de la Fragonard este foarte reusit. El se simte pe tot parcursul parfumului, chiar din notele de varf cand este foarte citric, prospat si racoros.
Usor umed, parfumul iti creeaza imaginea unei dimineti de vara cu roua. Tamaia si un strop de pin iti evoca un peisaj montan. Parfumul are un aer de curatenie si noblete, fiind, dupa mine, un parfum masculin. Spun asta pentru ca el figureaza in bazele de date cand ca unisex, cand ca masculin. Parfumul are si un aer usor floral de la neroli. Nu simt, insa, bujorul. M-au cam speriat notele de piele din descrierea oficiala, dar, spre fericirea mea, pielea este greu sesizabila si este una foarte fina. Este unul dintre cele mai reusite parfumuri cu vetiver, fiind un parfum usor, eteric, de vara. Imi place ca initial nu este dulce de loc, iar ulterior adauga foarte putina dulceata,chestie care il face sa aiba un aer aristocratic. Desi este apos si pare oarecum fragil, dureaza cel putin 5 ore. Chiar imi place parfumul si cred ca il voi cumpara caci  nu am niciun parfum cu nota dominanta de vetiver.

Numele parfumului: Vetiver
Casa: Fragonard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 
Creator: 
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: vetiver, tamaie, grapefruit, neroli
note de mijloc: bujor, pin, piele
note finale: vetiver, benzoin, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj frumos
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul seriei
Evaluare : 8/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.