Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 martie 2014

Rose de Mai-Fragonard





Rose de Mai face parte din seria Les Naturelles. Este un parfum care, desi dateaza din 1998, are un aer retro. Azi nu se prea mai poarta astfel de parfumuri, dar mie imi place. Ai zice ca este un parfum artizanal din a doua jumatate a sec. al XIX-lea , perioada in care nu se foloseau inca substante de sinteza.
Incepe cu un trandafir foarte tanar, proaspat si curat, cam ascutit si acrisor, cu iz sapunos. Are atata puritate si inocenta… Primeste apoi un strop de violeta, care-l rotnjeste si-l indulceste, dandu-i si putina feminitate. Vin apoi si alte flori, dar trandafirul ramane rege. Este tot gures si cam tipator, dar te uimeste cat este de adevarat si de curat. E ca o fata frumoasa de la tara, rumena in obraji si pocnind de sanatate. Nu are rafinamente, dar are o bucurie in el care, inevitabil, te binedispune si te incarca de energii pozitive. Are o frumusete virginala care pe mine m-a induiosat. Este superb pentru o fata frumoasa si cuminte de 15-16  ani.

Numele parfumului: rose de Mai
Casa: Fragonard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1998
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir
note de mijloc: gardenie, violeta, iasomie, lacramioara
note finale: ylang ylang, frunze de coacaz

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj frumos
Persistenta: 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.