Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 martie 2014

Patchouli-Reminiscence



Patchouli este un parfum batran, fiind lansat in 1970. A fost adulat la vremea respectiva, fiind o noutate folosirea acestei note in parfumurile feminine. El aparea pe fondul unei miscari de emancipare a femeii, fapt ce ii explica gloria. Parfumul nu-si prea tradeaza varsta  caci este unul monotematic, care face un fel de disectie si anatomie a acestei plante.
Parfumul are putine note, dar si astea putine, cate sunt, nu au prea fost remarcate. Daca va uitati la recenziile de pe forumuri, veti constata ca putini au simtit alta nota in parfum, ceea ce este, totusi, de mirare. Parfumul se adreseaza strict iubitorilor acestei note, cine nu o agreeaza nu are cum sa iubeasca acest parfum. In notele de varf si de mijloc se simte numai patchouli, cu toate nuantele sale, inclusiv izul camforat, medicinal. Uneori are nuante alcoolice, mai ales in notele de varf, cand ai impresia ca ai in fata nasului un flacon cu un digestiv, nu unul cu parfum. Alteori are o nuanta usor citrica sau care aduce aminte de o ciocolata amaruie. Este un parfum destul de aspru caci este un patchouli de buna calitate, dar foarte realist, aproape de starea lui pura. Daca, initial, parfumul este sec, pe parcurs se indulceste destul de tare, mai ales in notele de final cand pune osul la indulcire balsamul de Tolu. Tot in notele finale este usor observabila vanilia, care reuseste sa-i dezvolte cat de cat parfumului latura feminina. Eu mi-am ales deja un patchouli de suflet-este cel de la Bois 1920-, drept pentru care nu pot spune ca m-a entuziasmat prea tare acest parfum. Are un patchouli in stare prea bruta ca sa-mi placa, mie imi place mult patchouli, dar in combinatii mai sofisticate si rafinate. Gasesc ca parfumul are si alte inconveniente : liniaritatea si dulceata excesiva. Sper, totusi, sa nu intelegeti ca ar fi un parfum prost. Printre calitati trebuie mentionata longevitatea. Siajul este si el onorabil.

Numele parfumului: Patchouli
Casa: Reminiscence
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1970
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala: patchouli de Jawa, cedru de Virginia, santal australian, mosc, vanilie de Madagascar, boabe de tonka, vetiver de Haiti, balsam de Tolu, labdanum de Spania

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: peste 8 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.