Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 martie 2014

Ambre-Reminiscence



Parfumul dateaza din 1970, dar nu are amprenta retro. El are ADN-ul parfumurilor Reminiscence, dar aduce si cu multe din parfumurile de nisa actuale, parfumuri care se joaca cu ambra.
Are un inceput de bautura spirtoasa, foarte opulent, peste care se aseaza cuisoare si patchouli. E foarte dens, aproape vascos, si cam greu. Cred ca este si ceva benzoin in combinatie. In timp se simte si ambra gri. Parfumul este dezolant de dulce si se pudreaza tare, iar combinatia asta de pudra si dulceata ma termina psihic si-mi da dureri de cap. E clar un parfum de iarna, dar eu nu cred ca l-as putea purta nici in Siberia caci este de-a dreptul intoxicant. S-a abuzat de ingrediente, toate de buna calitate, nimic de zis,  dar in concentratie mult prea mare desi ne aflam in fata unei ape de toaleta. Pacat caci s-a ratat un parfum care putea fi bun. A fost incarcat ca un pom de Craciun, drept pentru care si-a pierdut rafinamentul si a devenit o bomba olfactiva. Uneori parfumul are o textura sapunoasa care nu stiu de la ce vine. Primele 6 ore este imposibil de purtat, ulterior, adica inca vreo 2-3 ore, ar fi tolerabil caci in final avem de-a face cu o vanilie mai putin dulce si mai discreta. Numele parfumului, tin sa subliniez, este derutant. Toata lumea se asteapta sa descopere in el ambra. Ambra (chihlimbar) ca atare nu exista, exita doar un acord ambrat in parfumerie care se face din diverse rasini. In acest parfum nu veti gasi acordul ambrat asteptat, ci ambra gri, ceea ce este altceva. Totusi este si ceva care creeaza efectul de ambra (patchouli+benzoin+vanilie).

Numele parfumului: Ambre
Casa: Reminiscence
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1970
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: geranium, cuisoare
note de mijloc: santal, patchouli, cedru, guaiac
note finale: moec, labdanum, benzoin, vanilie, ambra gri

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent
Persistenta: peste 8 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 5,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.