Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 martie 2014

Parfum A. Maze-The People of the Labyrinths




Parfumul de fata este unul foarte scump  (peste 200 de dolari/ 100 ml) si, lucru ciudat, caci e facut de o casa olandeza, este un parfum tipic arabesc. De curand am mirosit un parfum al casei Rasasi numit Oudh al Mubakhhar. Cele doua parfumuri au note aproape identice, deosebirea dintre ele fiind de calitate a ingredientelor.
Incep sa inteleg de ce sultanul din Oman, proprietarul casei Amouage, colaboreaza cu parfumieri celebri europeni pentru a pune in valoare calitatea exceptional a ingredientelor din Orientul Mijlociu. Pur si simplu pentru ca parfumeria araba este foarte putin creativa, ea lucreaza traditional si se reproduce pe sine insasi la nesfarsit, folosind retete din sec. XV-XVI. Aparitia casei Amouage cu parfumuri de foarte buna calitate a starnit in Europa un interes pentru parfumeria araba, existand multi care cred ca Amouage inseamna parfumerie araba. Fals! Amouage este o casa creativa, care creeaza dupa standarde si gusturi europene, dar foloseste ingrediente naturale de exceptie avand ca locuri de origine tarile arabe. De pe urma casei Amouage au profitat o serie de case arabe care si-au facut intrarea pe piata europeana a parfumului prin produse modeste, in general foarte ieftine, unele de tip oriental, altele copii ale un parfumuri europene ajunse la celebritate. Si iata ca ne aflam in situatia bizara ca o casa araba renumita  sa faca parfumuri europene, iar The People of the Labirynths, o casa europeana,  sa faca un parfum traditional arab de cea mai buna calitate. Parfumul are cele 3 ingrediente de baza ale parfumului arab: oud-ul, sofranul si trandafirul Taif. Ele se simt pe tot parcursul parfumului. Parfumul este foarte opulent in deschidere, cu mult oud (cu tipicul miros medicinal) si cu un trandafir destul de ascutit si sapunos. Sofran exista, dar este aproape acoperit de celelalte doua ingrediente. Trandafirul este mai mult acrisor decat dulce (cred ca la acutime pune umarul putin si neroli), de foarte buna calitate, dar cam intepator pentru gusturile mele. In general ocolesc parfumurile cu acest tip de trandafir caci imi par de-a dreptul violente. Dar acesta este trandafirul Taif, in fond tot Rosa Damascena sau trandafir de Damasc, cultivat insa intr-o zona inalta din apropierea celebrei Mecca. In timp, trandafirul se mai rotunjeste si indulceste, devenind destul de agreabil. Apare si santalul in compozitie, parfumul evoluand spre o stare balsamica, mult mai placuta si confortabila. Ma asteptam sa aiba o nota evident animalica de la zibeta, dar nu o are. Moscul si zibeta ii dau doar o textura mieroasa. Parfumul este liniar, fara surprize estetice. Eu nu as putea sa-l port caci este foarte opulent , apoi este mult prea traditional arabesc ca sa mi se para interesant, dar, ma repet, este un parfum de foarte buna calitate, cu ingrediente naturale. Ambalajul parfumului, ma refer la flacon, este urat si ieftin (si un parfum de duzina are un ambalaj mai atragator), total netentant si in dezacord cu licoarea luxoasa din interiorul lui. Cred ca vom ajunge ca europeni sa cumparam parfumuri de lux produse in tarile arabe, iar arabii vor cumpara parfumuri de la casele de lux europene orientate spre parfumeria traditionala araba.

Numele parfumului: Parfum A. Maze
Casa: The People of the Labyrinths
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: sofran
note de mijloc: trandafir Taif, neroli, oud
note finale: oud de Cambodgia, santal, note lemnoase, zibeta, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: tronconic, din cristal transparent
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.