Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 martie 2014

Paloma Picasso-Paloma Picasso





Paloma Picasso, fiica cea mai mica a celebrului pictor, cunoscuta ca designer de bijuterii, a tinut sa-si faca ea insasi propriul parfum semnatura pornind de la modelul iconic Chanel no.5, parfum pe care l-a iubit. A facut, desigur, tot un aldehidic.
Paloma Picasso este un parfum clasic, foarte dens, dar nu si la fel de opulent cum te-ai fi asteptat, complex. Are un inceput floral, condimentat cu mult coriandru si usor citric. Pare a fi o combinatie de garoafa cu neroli in principal. Este un retro elegant, destul de dulce, nu foarte usor de purtat, dar nici genul care te sufoca. Inca de la inceput se simt notele animalice care, insa, nu au nimic dezgustator. Pafumul are feminitate si degaja multa caldura. Desi este croit dupa moda anilor 80 ‘, parfumul este purtabil si azi, cu conditia sa-ti placa aldehidele si notele animalice. Dupa mine este mult mai rafinat, mai feminin si mai usor de purtat decat modelul sau, Chanel no. 5, caci nu s-a abuzat de aldehide. Din notele de mijloc, ca la toate aldehidicele, sunt greu de perceput notele florale individuale. Singura floare perceptibila pentru mine este zambila. In timp, florile devin foarte mieroase si , in combinatie cu zibeta, usor indolice.  Este partea mai dificil de traversat a parfumului pentru unul mai slab de inger, asa ca mine. Dupa aceasta faza, imi pare ca are o tenta mai masculina, e un miros care-mi aduce aminte de mirosul drogheriilor de pe vrmea cand se vindeau parfumuri varsate. Hm, deja nu prea mai imi place, are un miros de parfum ieftin,vandut la litru si parca si notele animalice sunt mai pregnante. Parfumul are personalitate bine conturata si  este destul de bine facut, dar dupa niste standarde de frumusete pe care azi este mai greu sa le impartatesti. Cu siguranta, e un parfum care nu poate fi cumparat orbeste. Flaconul parfumului mi se pare ingrozitor de urat  si saracacios si in discordanta cu continutul. 

Paloma Picasso


Numele parfumului: Paloma Picasso
Casa: Paloma Picasso
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1984
Creator:  Paloma Picasso
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: garoafa, neroli, angelica, coriandru, bergamota, lamaie, trandfir
note de mijloc: iasomie, zambila, ylang-ylang, patchouli, mimoza
note finale: santal, ambra, muschi de stejar, vetiver, zibeta, castoreum, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj bunicel
Persistenta: 6-7 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.