Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 martie 2014

Obsession Night-Calvin Klein



Au trebuit sa treaca noua ani de la aparitia parfumului pana sa-l probez. Adevarul este ca nu m-a atras niciodata ambalajul lui si nu-mi place culoarea albastra la parfumuri caci ma duce cu gandul fie la ceva acvatic, fie la o licoare  chimica.
Este un parfum total atipic pentru casa Calvin Klein care, de obicei, face parfumuri opulente si curate, foarte bine conturate. Consider ca este un parfum mult subevaluat, iar pretul la care se vinde este derizoriu. Ma cam intriga numele lui caci credeam ca este un parfum de seara, dar, dupa ce l-am probat,  e drept, imi poate evoca o seara calda de vara, asta neinsemnand insa ca e un parfum tipic de seara. Este un parfum de o blandete desavarsita, un tonic si un balsam in acelasi timp.Te cucereste desi nu este un parfum opulent, este chiar discret. Incepe dens, dar moale,  cu un miros foarte frumos de citrice dulci. E extraordinar  de prietenos din start. Florile sunt foarte discrete, trandafirul fiind cel mai usor de sesizat in buchetul care, in fapt, este foarte omogen. Vanilie imi pare ca simt de la inceput si pana la sfarsit, dar e doar un praf greu sesizabil pana in notele de final cand e mai usor de perceput. E dulce exact cat trebuie, fara exagerari.Cred ca poate fi purtat si ziua si ca parfum de intimitate caci are o latura senzuala, dar de o sezualitate sfioasa. E foarte dragalas, potrivit pentru femei timide, introvertite,  care nu vor sa iasa in evidenta prin parfum sau tinute excentrice. Imi pare o poezie de parfum, care te mangaie mai mult decat te parfumeaza. Cu siguranta ca i se poate reprosa intensitatea mica si persistenta redusa, dar este un parfum frumos si de bun gust. Are ceva de parfum atemporal,  nu e sclavul unei mode de moment. Cred ca imi voi cumpara un flacon mic caci vad ca apare cu intermitente si nu este exclus sa dispara, avand in vedere gusturile actuale si tendinta caselor de parfumuri de a le exploata si satisface.

Numele parfumului: Obsession Night
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarine, flori albe, angelica, portocala amara
note de mijloc: gardenie, iasomie, trandafir, lacramioara
note finale: santal, boabe de tonka, vanilie, ambra, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: destul de fragil, mai degraba un skin scent
Persistenta: mica, in jur de 2-3 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.