Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 martie 2014

White Linen-Estee Lauder


Ma intreb cu ce m-as fi parfumat daca in anii 60’-70’ as fi avut peste 25 de ani sau cum mirosea o incapere unde se desfasura un party la care doamnele se parfumau cu ce aveau mai de soi prin garderoba in perioada respectiva. Intrebarea asta mi-o pun ori de cate ori adulmec un aldehidic. White Linen de la Estee Lauder este un aldehidic dintre cele mai pure si tipice, cu un sir nesfarsit de note, in care sunt enumerate toate florile utilizate in parfumerie.
Ce ma uimeste pe mine este faptul ca notele astea apar la toate aldehidicele, dar ele au, totusi, personalitatea lor distincta. Eu detest aldehidicele, dar daca m-ai pune sa aleg intre acest parfum, Caleche, Ysatis,  Chanel no.5, cu siguranta as alege White Linen. Nu ca mi-ar placea, dar este singurul care nu-mi da dureri de cap caci mai are si ceva aer, altfel este un opulent care, in prima faza, iti muta carma. Incepe foarte ascutit, de-a dreptul isteric, sapunos si acru. In scurta vreme devine un floral din acela despre care nu poti spune mare lucru, doar ca miroase a parfum. Din multimea de note florale din lista oficiala nu simt mare lucru, totusi, mirosul amestecului, de ar fi sa-l aseaman cu ceva, l-as asemana cu o zambila acrisoara. Parfumul este bine conturat olfactiv, are personalitate si o amprenta de curat. Inevitabil il asociez cu o doamna matura, care poarta o camasa de un alb imaculat, perfect apretata. Mirosul parfumului l-as gasi mai potrivit, insa, pentru un detergent de rufe. Dupa ce trece de faza florala, parfumul  devine mai bland, acrisor-mieros (e faza carora unora le miroase a urina, mie nu!), iar in faza finala are ceva note lemnoase,  pe care le percep ca fiind destul de uleioase. Mi se pare cea mai nereusita etapa  a parfumului. Cred ca este clar ca nu l-as purta, dar banuiesc ca exista nostalgici care il mai poarta. Flaconul parfumului mi se pare foarte gratios si elegant.

Numele parfumului: White Linen
Casa: Estee Lauder
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1978
Creator:  Sophia Grojsman
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, piersica, aldehide
note de mijloc: garoafa, iris, iasomie, zambila, ylang ylang, lacramioara, violeta, liliac, orhidee
note finale: vetiver, santal, cedru, ambra, boabe de tonka, miere, muschi de stejar, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: foarte opulent
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: inalt, din cristal sablat
Evaluare : 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.