Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 martie 2014

Desert-Fragonard





Parfumul este catalogat ca fiind masculin, dar este perfect purtabil si pentru o femeie (eu l-as purta!). Este un parfum foarte modern, care are in note oud, un ingredient foarte en vogue in acest moment. Este un oud usor, adaptat la gusturile europene.
Parfumul chiar incepe cu note de oud, amestecate cu o mandarina foarte frumoasa. Parfumul este luminos, transparent, usor ca un fulg si de bun gust. In notele de mijloc persista oudul, dar capata o nuanta florala data de neroli. Un strop de salvie ii da caracterul fresh si masculin. Dulceata este foarte bine dozata, exact atata cat trebuie. Boabele de tonka din final sunt si ele bine dozate, un praf usor cat sa-i dea o adiere de senzualitate.Nu i-ar fi stricat un strop de intensitate in plus, dar este OK si asa. Parfumul are o finete care m-a cucerit de-a dreptul. Ma cam deranjeaza ca esantionul de la Fragonard a venit sub forma de servetel parfumat, chestie care, poate, rapeste din calitatile parfumului. Este o surpriza placuta si l-as recomanda barbatilor care vor un fresh modern, confortabil, discret. Dupa mine, are un aer aristocratic, azi destul de rar intalnit. Numele parfumului nu mi se pare prea inspirat caci mi-a creat imaginea unui parfum fierbinte si uscat. Uscat este, dar nicidecum fierbinte. Mi-e greu sa-i apreciez corect longevitatea , s-ar putea ca ea sa lase de dorit (barbatii de azi vor parfumuri care dureaza 12 ore, adica parfumuri cu ingrediente de sinteza !). Ma tem ca nu este foarte performant la acest capitol.

Numele parfumului: Desert
Casa: Fragonard 
Concentratie: EDT
An de aparitie: 
Creator: 
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, bergamota
note de mijloc: sofran, neroli, salvie
note finale: oud, tutun, boabe de tonka

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: nu pot aprecia foarte corect, dar minim 5 ore sunt asigurate
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.