Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 martie 2014

America for Men-Perry Ellis


Incep sa cred ca am o mare problema vis-a-vis de parfumurile masculine : ori sunt eu defecta, ori sunt variatiuni pe aceeasi tema. Mai gasesti si intre cele feminine asemanari, dar varietatea olfactiva este mult mai mare. Cred ca nisa a adus mult mai multe noutati in universul olfactiv masculin decat in cel feminin.
America are un inceput dens, neasteptat de dulce pentru un parfum din anii 90’, usor citric. Se simte bine anasonul care se impleteste frumos cu lavanda. In notele de mijloc incepe sa semene cu alte parfumuri masculine si iti da sentimentul de parfum foarte bine cunoscut. Banuiesc ca este un ingredient de sinteza care se pune in chip constant in parfumurile masculine, altfel nu imi explic cum ajung sa semene atat de bine intre ele desi, chipurile, au note diferite. Eu, in notele de mijloc, pot depista doar un ananas. Probabil isi face deja efectul si moscul pentru ca parfumul devine cremos , bland si tandru. Este si un strop de vetiver. Din notele finale recunosc doar notele lemnoase, mai mult cedru decat santal si ambra, nu simt pielea deloc. Ce sa mai spun ? E un parfum comun, tipic barbatesc, pe care-l asociez cu un barbat de 40-45 de ani, curat, imbracat in sacou si pantalon de stofa. Parfumul e chiar placut, dar, poate, prea banal, prea cuminte. Miroase a sot tandru si dragostos intors devreme acasa. Cu longevitatea nu imi pare sa stea prea bine, dar pe mine tin foarte putin toate parfumurile barbatesti, asa ca nu ma luati in seama.

Numele parfumului: America for Men
Casa: Perry Ellis
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: 
Gen:  masculin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, anason, oregano, feriga, ananas
note de mijloc: lavanda, vetiver, neroli, geraniu, busuioc
note finale: mosc, santal, cedru, ambra, piele

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.