Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 februarie 2014

Vanahe-La Maison de la Vanille

  
Numele parfumului imi aduce aminte de un tablou al lui Paul Gauguin, “Te arii Vahine” . Precum tabloul, are si el o tema exotica. As zice ca nu se putea potrivire mai buna. Spun asta pentru ca Vanahe nu are datele unui parfum european, nu seamana cu nimic din ce am mirosit pana acum. El evoca un peisaj insular, incins de caldura.
Parfumul are din toate cate putin; fructe, flori amestecate cu un aer marin, sarat si aflate sub tutela blanda a vanilei. E interesant cum se intrepatrund notele astea, toate foarte fragile, fara intentia de-a o domina una pe cealalta. E greu de descris parfumul caci este insolit. Se simt citricele, zambila, sarea, iar din notele de mijloc si vanilia. Parfumul oscileaza intre aerat si cremos si creeaza o atmosfera de o senzualitate blanda si calda.E mai mult un parfum de piele care nu va impresiona pe nimeni prin siaj. Chiar miroase ca o creola cremuita si incinsa de soare. Vanilia e foarte speciala, subtila, dulce-amaruie si parca cu textura lemnoasa. E o experienta olfactiva interesanta chiar daca nu faci o pasiune pentru parfum. E si greu sa gasesti situatia in care l-ai purta. Dupa mine este potrivit doar intr-o seara de vara, undeva in aer liber, pe malul marii sau pe o terasa. Nu e genul de parfum care poate fi cumparat fara o testare in prealabil. Oricum, daca l-ai cumparat, poti sa convietuiesti cu el si-de ce nu?- sa-ti programezi un voiaj exotic.




Numele parfumului: Vanahe
 Casa: La Maison de la Vanille
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: 
Gen:  Descriere oficiala:
note de varf: zambila, bergamota, iris, lavanda, flori de portocal
note de mijloc: mosc alb, note marine, cassis
note finale: vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: cilindric, vezi imaginea
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.