Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 februarie 2014

Belle de Nuit-Fragonard





Parfumul are un debut foarte dens si cam vintage, un trandafir fructat. Multa lume il aseamana cu diferite variante de J’Adore, asta, probabil, din cauza prunei. Eu nu le gasesc deloc asemanatoare, J’Adore este un parfum modern, mult mai transparent si luminos, mai volatil, cu siaj.
Apoi este dominat de iasomie. Aici avem un trandafir dulce, amestecat cu putina violeta si murdarit de pruna. Pruna il face imbacsit si confuz, dulce ca un gem. Parfumul sta lipit de piele si, in ciuda faptului ca este destul de opulent, nu iradiaza. E un parfum mort, care nu respira. Are ceva brut in el, parca e parfum artizanal facut de o gospodina in casa, nu-mi place absolut deloc. Pacat, caci are note atractive. In timp nu se intampla mare lucru, totusi devine mai evidenta violeta, initial dominata de trandafir. Cele doua flori sunt acum in echilibru, dar parfumul imi pare indesat, lipsit de gratie in ciuda faptului ca are note feminine. Geraniul , care ar fi trebuit sa invioreze compozitia, nu se simte. Nu stiu, dar mie imi aduce aminte de parfumurile romanesti din anii 70’-80’. Cam asta era stilul: opulent, static, fara siaj. Nu l-as cumpara niciodata.

Numele parfumului: Belle de Nuit
Casa: Fragonard
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2001
Creator: 
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mirabilis, ylang-ylang, gardenia
note de mijloc: violeta, geranium, trandafir
note finale:pruna, mosc, noe lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi imaginea
Evaluare : 4/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.