Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 iunie 2013

Bath bombs cu surprize



Azi am incercat sa ma perfectionez in arta bombelor efervescente, drept pentru care am schimbat putin reteta de baza. Nu am mai folosit deloc nici apa, nici spirt, in schimb am folosit un strop de zahar care sa lege mai bine compozitia. In plus, am zis sa ies din banal si sa le fac mai interesante ca efect vizual. Ca forma si miros au iesit foarte bine, dar, deocamdata, nu le-am probat asa ca nu stiu daca mi-a iesit si chestia cu efectele speciale.

23 iunie 2013

Spre absolutul de flori de tei prin enfleurage a chaud






Va avertizez ca drumul spre absolut cu mijloacele din dotarea casnica este unul greu, dar daca iubesti teiul poti incerca. Am tot vrut sa cumpar absolut de tei, dar pretul este descurajant. Singura oferta romaneasca este una cu 183 de lei 2 ml. Ulei esential nu se gaseste nicaieri si am aflat si de ce: randamentul la distilare in cazul florilor de tei este foarte mic. Adica se obtine hidrolat, dar ulei esential extrem de putin.

22 iunie 2013

Reciclarea cojitelor de sapun


E greu sa folosesti un sapun pana la capat, dar e pacat sa arunci cojitele nefolosite. Se pot aduna si refolosi. Eu le-am reciclat azi si am facut un detergent foarte bun, care poate fi folosit la spalat gresia, faianta sau suprafetele metalice. Operatiunea e foarte simpla si dureaza 15-20 de minute.

21 iunie 2013

Sapun cu iz de Mediterana



Culesul, destinul sexului slab



Materiile prime pentru produsele noastre handmade nu sunt prea ieftine. Atunci cand facem ceva pentru noi insine nu avem, insa, nevoie de cantitati industriale si multe chestii ni le putem face singure, fara mari batai de cap, imbinand utilul cu placutul.

20 iunie 2013

Bubblegum Chic- Heeley


Auuu! Socant de copilaresc. Un parfum minimalist modern, cu niste guma de mestecat roz (din aia cu multe E-uri), intinsa peste tuberoza si iasomie, amandoua sintetice rau.

Iris de Nuit- Heeley




E primul parfum al casei Heeley pe care il miros. Are note cam ciudate, care te surprind si iti starnesc, inevitabil, curiozitatea. Credeam ca este mai excentric, dar este un parfum moale, dulceag, floral, prietenos dominat de doua note : violeta si iris.

18 iunie 2013

Aventura bombelor efervescente



Toti iti spun ca se fac usor, ba ca ar fi si o distractie grozava sa le faci. Fals ! O fi usor, dar dupa ce capeti experienta. O prima problema este matrita. E greu sa gasesti in Romania o matrita pentru bile. Se poate improviza, desigur. Eu am taiat un glob chinezesc pentru bradul de Craciun. Era unul din plastic invelit in matase. M-am cam chinuit sa-l tai caci era cam gros plasticul si e cam dificil sa nu te abati de la linia corecta. Unii recomanda sa tai o minge de tenis de masa, dar n-am avut in dotare. Teoretic poti sa folosesti tot felul de recipiente, dar practic o cam dai in bara cu toate. Din cele mai multe e greu sa-ti recuperezi opera. Din matritele de silicon le recuperezi usor, dar matritele astea fac precum barca pe valuri cand indesi pasta in ele (si toata lumea recomanda sa apesi tare) si se cam deformeaza. Apoi produsul final nu mai este o bomba, ci o savarina.

12 iunie 2013

Un sapun « gourmet »





Am sau n-am nevoie, ma apuca uneori o pofta sa fac sapun…E asa ca un fel de idee obsedanta , de care nu scap decat facamdu-l. De data aceasta am si facut destul de mult caci era musai sa probez tava de turnare din silicon. Nu e rea, atata doar ca sapunurile, dupa taiere, au o forma trapezoidala care nu mi se pare prea comoda la folosire, drept pentru care eu le-am taiat colturile. Sapunul foloseste ca ingrediente untul de palmier (am ales un unt portocaliu la culoare ca sa rezolv si problema culorii), uleiul de cocos si uleiul de olive. In pasta s-au amestecat si pulbere de coaja de portocala si scortisoara care i-au dat o textura frumoasa sapunului si culoare. Mirosul a fost amplificat de o combinatie de 1 :1 de ulei esential de portocala si scortisoara. Fundul tavii a fost tapetat cu coaja de portocala pisata din care am pus si deasupra « cozonacului ». Mirosul este demential. Banuiesc ca este si bun caci am avut grija la calcularea cantitatilor sa-mi iasa toti indicii sapunului in parametri normali. Cat este de bun vedem peste o luna. Ph-ul sapunului, masurat cu hartie indicator, este neasteptat de bun pentru un sapun de casa, undeva intre 7 si 7,5, deci este un spaun bland si prietenos.

3 iunie 2013

Sapunuri asa-zis naturale




De curand m-am uitat pe unele site-uri care dau retete de sapun la rece. Vreau sa va spun ca m-am infiorat de ce am gasit, drept pentru care recomand verificarea atenta a tuturor pretinselor retete, altfel inlocuiti un sapun de supermarket autorizat de Ministerul Sanatatii cu un sapun care va va lasa fara piele.
Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.