Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 decembrie 2013

Mandragore EDT-Annick Goutal





Mandragora era considerata in antichitate un fel de planta sacra, panaceu universal, dar si o planta in care se cuibaresc demoni si care poate fi letala daca este smulsa. Deci avem de-a face cu un parfum care evoca o planta ciudata, buna si de leac si de vraji.



Parfumul de fata se vrea un fresh unisex, de vara. Incepe in forta, cu o bergamota salbatica, aspra si amaruie, amestecata cu menta. Explozia initiala se imblanzeste rapid si parfumul devine o chestie buruienoasa, amaruie si uscata, presarata cu niste anason stelat. Daca nu as fi stiut ca este parfum si mi-ar fi trecut cineva flaconul pe la nas, as fi crezut ca este um macerat farmaceutic facut din plante de leac. Nimic de zis, are prospetime, dar nu i-as gasi alta intrebuintare decat ca produs dezinfectat dupa barbierit. E o licoare care nu iti poate starni nici emotii, nici interes, Nu are siaj si este un parfum fragil (ai zice ca este apa de Colonia) care nu dureaza nici 2 ore. Brandul Annick Goutal produce mult, dar ma dezamageste, pe zi ce trece, tot mai mult. 





Numele parfumului: Mandragore
Casa: Annick Goutal
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2005
Creator: Isabelle Doyen, Camille Goutal
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, piper
note de mijloc: menta, anason stelat, ghimbir, salvie, iris
note finale: cimisir, labdanum

Aprecieri personale
Intensitate: modesta, fara siaj
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: standardul casei, de culoare visinie
Evaluare : 4/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.