Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 decembrie 2013

Coco EDT-Chanel




Coco este un parfum oriental, clasic care, fiind aldehidic (din fericire niste aldehide mai blande decat cele din celebrul Chanel no. 5), este greu de caracterizat caci notele din lista oficiala, neavand legatura cu realitatea olfactiva florala, sunt dificil de descoperit.
In notele de varf simt niste citrice dulci-acrisoare cu o oarecare doza de prospetime. Parfumul devine apoi dulce, moale, cu o tenta animalica destul de evidenta. Nu reusesc sa descopar nicio floare, mie imi miroase ca o combinatie de piele de manusa ( de la cistus, probabil) cu material plastic (piersica?), la care se adauga niste stafide expirate, un miros oarecum murdar si imbacsit, de lucru vechi si nearisit. Nu-l gasesc nici elegant, nici frumos si n-am sa pot purta niciodata genul asta de parfum. Pentru mine este ca o haina veche, rar purtata, pe care s-au pulverizat multe parfumuri fara a fi spalata niciodata, parfumuri care s-au amestecat cu mirosul de epiderma umana. Dulceata lui statuta, parca tot mai densa, ma plictiseste si ma face sa ma simt de-a dreptul lipicioasa. Partea usor ambrata de la final imi pare mai curata si oarecum balsamica, dar, cu siguranta, nu ne vom imprieteni niciodata, toate incercarile au esuat. Ar fi, pentru cine poate sa-l poarte (il vad purtat exclusiv de brunete), un parfum de iarna. Faptul ca este un Chanel celebru si adulat nu ma poate determina nici sa cad in extaz, nici sa-l port, nici sa mint si sa zic ca-mi place, nu-mi pare a se asorta cu acest secol, iar cu mine nici atat. Poate ca se potrivea cu anii 80’ cand a fost creat, dar cred ca vremea lui a trecut. 

Numele parfumului: Coco
Casa: Chanel
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1984
Creator: Jacques Polge
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: coriandru, neroli, citrice, piersica, iasomie, trandafir
note de mijloc: trifoi, mimoza, cuisoare
note finale: cistus, ambra, opoponax, boabe de tonka, zibeta, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: din cristal transparent, inalt, paralelipipedic, extraplat, cu buson negru
Evaluare : 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.