Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 noiembrie 2013

Miss Dior EDT 2013-Christian Dior




Sa vezi si sa nu crezi: casa Dior a croit un parfum minimalist, modern si tineresc, frumos si decorativ in simplitatea lui, pe care-l porti firesc, fara sa te simti impaiat si imbalsamat si fara sa agresezi pe nimeni din jur.
Exista si dezamagiti de acest parfum, care plang dupa vechiul Miss Dior Cherie plin de floricele de porumb, eu nu sunt. Parfumul incepe cu un neroli foarte interesant, care nu are ascutimea obisnuita acestei note si care, parca, are o atingere de conifera ce-i da o tenta usor balsamica. Conifera sau tamaie? Nu stiu. Parfumul este dulce-acrisor, transparent si luminos. Mai apoi, acelasi neroli se indulceste putin si primeste o vaga nuanta trandafirie. E un trandafir roz, foarte usor parfumat si primavaratic care nu vrea sa fie vedeta. Uneori imi pare ca are un iz usor gurmand care-mi aduce aminte de prajiturile insiropate cu apa de trandafir. Cica ar fi doua feluri de trandafir, bulgaresc si turcesc, dar, din cate stiu, si in Turcia si in Bulgaria se cultiva acelasi soi: Rosa Damascena. Probabil ca uleiul esential provine din doua surse diferite, habar n-am. Patchouli are foarte putin, cat sa-i dea un strop de senzualitate. Nu e rau deloc si- ce fericire!- este un parfum contemporan. Nu am decat o miniatura, dar candva, poate, il voi cumpara. Sper ca, pana atunci, nu-i va fi schimbata iar formula ca m-a innebunit casa Dior cu variantele, cu greu ma mai descurc cu ele.

Numele parfumului: Miss Dior EDT 2013
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2013
Creator: Francois Demachy

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: neroli de Tunisia
note de mijloc: trandafir
note finale: patchouli


Aprecieri personale
Intensitate: medie, destul de discret 
Persistenta: destul de longeviv, dureaza cel putin 4 ore
Flacon: cel vechi, de Miss Dior Cherie
Evaluare : 7,5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.