Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 octombrie 2013

Jardin des Thes-Acorelle



Jardin des Thes este un parfum al casei Acorelle, brand frantuzesc care pretinde ca parfumurile sale au calitati aromaterapeutice, parfumul aici in discutie fiind unul care ar lupta cu starile de anxietate si ar insufla energii pozitive.
Conform informatiilor de pe site-ul brandului, parfumul este 100% natural si foloseste in proportie de 90% ingrediente din agricultura bio. Acelasi site face precizarea ca parfumul are in compozitie 8% ulei esential de lamaie si 1/% ulei esential de bergamota. Proportia celorlalte ingrediente folosite (care apar in lista oficiala) nu este precizata, probabil din motive de securitate a produsului. La toate parfumurile, de altfel, se precizeaza doar proportia acelor note care asigura caracterul lor aromaterapeutic. Notele de varf ale parfumului sunt de o prospetime penetranta, dandu-ti impresia ca te afli in fata unui pahar aburit de citronada, cu mule cuburi de gheata in care inoata frunze proaspete de lamaie si menta.Menta ii asigura caracterul racoros.


Prospetimea si intensitatea initiala scad considerabil dupa cateva minute, parfumul isi schimba considerabil caracterul, se incalzeste, se indulceste usor, devine bland si, din pacate, desi isi pastreaza in continuare aroma citrica, e foarte pasnic si cuminte, ca sa nu zic lenes. Se simte si o usoara boare de chimen. Daca initial parfumul mi-a parut un unisex perfect, imi pare ca incepe sa capete o tenta usor mai masculina. E pacat ca-si pierde nervul si, mai ales, intensitatea. Faci eforturi ca sa mai percepi parfumul, il simti doar daca iti bagi nasul in piele. Pierzandu-si din intensitate, isi pierde si din calitatile aromaterapeutice pe care ni le-a promis. E greu sa evaluezi un parfum natural si cam nedrept sa-l compari cu celelalte parfumuri din categoria mainstream sau nisa. Parfumul natural are niste limite peste care este greu sa treaca. Aproape intotdeauna  are persistenta si siaj reduse. Intensitatea poate fi ajutata de concentratii mai mari de substanta parfumata, dar asta ridica automat pretul parfumului care, oricum, necesita investitii mult mai mari decat un parfum sintetic.Apropierea de aceste parfumuri sau respingerea lor  dupa o comparatie nedreapta cu celelalte este o chestie care tine de stilul de viata al fiecaruia. Cei care isi propun sa duca o viata sanatoasa, in relatie cu natura, vor folosi numai parfumuri naturale si le vor trece cu vederea punctele slabe, ceilalti le vor respinge caci e greu ca aceste parfumuri naturale sa castige competitia cu parfumurile mainstream sau din categoria nisa. Eu pot sa port parfumurile din toate categoriile, nu-mi limitez sfera cautarilor si consider ca sunt momente cand  e mai potrivit un parfum natural (cand mergi la un picnic spre exemplu) decat cel mai bogat in stele parfum de nisa. Parfumul de fata este agreabil, purtabil, usor ca un fulg, nederanjant pentru cei din jur. Nu stiu daca poti fi tentat sa-l cumperi, dar, cu siguranta, daca il ai in casa, vei gasi cateva ocazii cu care sa-l asortezi.

Numele parfumului: Jardin des Thes
Casa: Acorelle
Concentratie: EDP
An de aparitie:
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie, lavanda, menta
note de  mijloc: iris, chimen, frunze de violeta
note finale: patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: mica dupa notele de varf, siaj redus
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.