Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 aprilie 2013

Shalimar Ode a la Vanille sur la Route de Madagascar- Guerlain





Nu stiu de ce , dar nu am reusit sa-l inteleg niciodata pe celebrul Shalimar, mi-a parut aspru si distant. E drept ca n-am avut niciodata un esantion care sa-mi permita sa-l vad in toata evolutia lui. Poate sa fie asta cauza. Iata-ma, insa, in posesia unui esantion Shalimar Ode a la Vanille, editia 2012. Pare o editie mai putin aspra, parca ar fi de popularizare. Shalimar vrea sa ne arate partea lui mai prietenoasa.
La primele note se simt clar citrice, in special lamaie si bergamota. Foarte repede peste ele se aseaza un cedru aspru, iris si patchouli. E o combinatie austera, rece, lipsita de dulceata, initial cu un exces de iris. Foarte brusc, parfumul se indulceste si inca tare de tot. Combinatia este acum stapanita de iris si patchouli usor citrate. Patchouli castiga competitia cu irisul, devine dens si ajunge la faza lui camforata. Camforul dulce nu as zice ca-mi prea place , e cam indigest. Parca in varianta fara dulceata, desi mai aspru, da mai bine. Dupa mine e faza cea mai urata a parfumului. E ca si cum te-ai obosi sa faci o baba, care miroase a tincturi si alte leacuri, frumoasa. Vestea buna este ca dispare exasperantul iz camforat si ramane un patchouli agreabil, aproape de faza lui senzuala. Florile se lasa asteptate, nu simt nicio floare, desi in notele oficiale sunt trecute iasomia si trandafirul. Trecem apoi printr-o faza in care nu se intampla nimic, parfumul e lenes si ai zice ca este pe moarte. Cand ai pierdut orice speranta ( cam la o ora si jumatate de la aplicare), reinvie si introduce o vanilie blanda care se insinueaza intre resturile de patchouli. Incepe Oda! E o vanilie blanda, dulce. Mi-ar fi placut sa fie mai aspra, mai pastaioasa. E drept ca ea se ambreaza pe parcurs si devine tot mai frumoasa. E un parfum cu o evolutie extrem de interesanta si neasteptata, complex si longeviv, totul este sa-i agreezi notele.

Numele parfumului: Shalimar Ode a la Vanille
Casa: Guerlain
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Thierry Wasser


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, bergamota, lamaie, cedru
note de  mijloc: iris, patchouli, iasomie, vetiver, trandafir
note finale: piele, santal, opoponax, mosc, zibeta, vanilie, tamaie, boabe de tonka

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.