Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2013

Nuit d’Eté/vintage- Joop !



Nuit d'Ete este un parfum intrerupt, despre care vad ca se spune ca ar fi fost unul dintre cele mai bune de la Joop! Te cam sperie multimea notelor, numai ca 80% dintre ele nu se simt. Este un parfum facut in stilul lui Youth Dew de la Estee Lauder, azi comparabil cu mirosuri pe care le intalnesti la parfumurile de nisa.
Are ingrediente de foarte buna calitate, motiv pentru care , desi este vintage, parfumul s-a conservat foarte bine. Intensitea notelor de inceput este paralizanta. E un parfum dens, amarui, ai zice ca este un digestiv italian. Se simte putin tarhon citric, dar totul este acoperit de ambra, smirna si patchouli. Parfumul este aspru, lipsit de dulceata, are un puternic iz medicinal, ai zice ca e un ulei de leac. Ulterior se indulceste destul de tare, devine chiar mieros. Miroase usor a lemn si rasini arse. Se simte si putina vanilie. In timp, evolueaza spre un balsamic mai bland, usor hipnotic si cremos. Este foarte longeviv, dar liniar. Dintre notele florale doar ylang-ylangul se simte putin. Nu cred ca a fost usor de purtat. Pentru mine este o enigma numele parfumului. Nu-mi sugereaza nicidecum o noapte de vara, desi este cald pana la fierbinte. Oricum, nu cred ca cineva l-ar putea purta vara.

Numele parfumului: Nuit d’Ete
Casa: Joop !
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1990
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: tarhon, note fructate, bergamota, lemn de trandafir brazilian, lamaie
note de  mijloc: garoafa, radacina de iris, iasomie, heliotrop, ylang-ylang, lacramioara
note finale: boabe de tonka, ambra, patchouli, vanilie, vetiver, smirna

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, siaj moderat
Persistenta: in jur de 5-6 ore
Flacon: inalt, tronconic, din cristal mov transparent
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.