Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 aprilie 2013

Bottega Veneta- Bottega Veneta




Bottega Veneta este  raritate in peisajul olfactiv mainstream actual. Ai zice ca este parfum de nisa caci este foarte creativ si cu o personalitate inconfundabila.
Primele secunde sunt ca un blitz, un miros brusc de patchouli si o bergamota aspra intr-o compozitie apoasa. N-ai zice ca e frumos. Apoi apare minunea. Parfumul se schimba radical, devine diafan pana la transparenta totala. Pentru 5 minute simti cea mai gratioasa iasomie din lume, care apoi se transforma intr-un parfum floral foarte usor, putin fructat. E orice, numai iasomie nu este. Pentru mine este o enigma ce au pus in parfumul asta. Mirosul are transparenta florilor de pomi fructiferi primavara. Miroase a aer curat, usor parfumat cu flori de primavara . E si un vag miros de piele fina, intoarsa. Siaj nu are, opulenta nu are si , totusi, este frumos ca muzica clasica (un pian cuminte si discret) cu care se asorteaza perfect. Are multa subtilitate si un rafinament desavarsit, este un regal. Este liniar si , in ciuda faptului ca este apos si fragil, este longeviv. Doar Rue Cambon 31 mi-a mai parut atat de aristocratic si subtil. Putin mai multa intensitate nu i-ar fi stricat la frumusete.

Numele parfumului: Bottega Veneta
Casa: Bottega Veneta
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz, bergamota, lacramioara
note de  mijloc: iasomie, piele, patchouli
note finale: muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret, fara siaj
Persistenta: in jur de 4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7/10

Un comentariu:

  1. Mie imi place parfumul acesta, desi pe pielea mea nu simt deloc mirosul de flori. Din contra, e amar chiar, ma izbeste din plin mirosul de piele si de muschi de stejar. Eu il percep ca fiind un parfum rece, aristocrat, elegant. Intr-adevar, intensitatea este redusa, insa persista 6+ ore pe pielea mea.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.