Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 aprilie 2013

Amber Ylang- Ylang-Estee Lauder /Private Collection




Este un parfum atipic pentru Estee Lauder, care, inevitabil, prin notele sale iti aduce aminte de batranul Youth Dew, dar, desi au note comune si in ambele predomina ambra, Amber Ylang Ylang este mai modern, mai feminin, mai tandru si mult mai usor de purtat.
E greu sa recunosti toate notele din lista oficiala, parfumul fiind dominat clar de ambra care acopera celelalte note prin intensitatea sa. In deschidere se simte putin ylang-ylang, dar nu simt deloc bergamota, muscata si trandafirul. Parfumul este destul de dulce (mai ales la inceput), rotund, bland, incarcat de senzualitate. Ambra se amesteca intr-o compozitie foarte omogena, dar usor lipicioasa, cu vanilia, scortisoara si santalul. Acestea sunt cele 4 componente de baza ale parfumului si le simti in permanenta, atata doar ca, pe parcurs, ele isi pierd din opulenta. Eu cred ca are si patchouli, desi el nu este trecut in lista oficiala, totusi simt o nota usor camforata. Foarte probabil ca in asa-zisa "ambra", care este o nota fantezie in parfumuri, fiind in fapt un acord, sa fie si patchouli. Ylang-ylang-ul ii da aura de feminitate. Este o cadere destul de brusca de la opulenta initiala la un parfum  blajin si caldut, dar e un parfum frumos de toamna tarzie si de iarna. As fi preferat, insa, sa fie mai putin dulce.



Numele parfumului: Amber Ylang- Ylang
Casa: Estee Lauder
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: ylang-ylang, bergamota, geraniu
note de  mijloc: trandafir, scortisoara, tamaie
note finale: vanilie, santal, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 5-6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.