Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2013

Amazone EDT vintage-Hermes




Amazone are o intreaga istorie. Varianta initiala era EDP si a fost creata Hilton McConnus in 1974. Parfumul a fost reformulat in 1989 de catre Maurice Maurin care i-a dat o tenta pronuntat florala, dar nici aceasta varianta nu a supravietuit prea mult, fiind intrerupta in 2005.Mai exista o reformulare din 1993 cand a aparut o varianta mai usoara a parfumului numita "eau de fraicheur".
Eu am mirosit doar varianta princeps, cea creata in 1974 care este foarte ciudata, rece si austera. Parfumul incepea cu niste citrice si note de piele, fiind destul de proaspat, dar sarac olfactiv. Ulterior se simte un miros floral foarte vag pe care nu il pot defini si care este amestecat cu iris. Parfumul este foarte auster, rece, lipsit total de dulceata, liniar. La un moment dat,  se indulceste din senin, dar doar pentru scurta vreme. Apoi are un miros confuz de vechi. Cand deschideam sertarele bunicii simteam un miros de felul asta. Parfumul este total nedecorativ, nu inteleg care ar fi ratiunea sa te parfumezi cu un parfum de felul asta. Fara indoiala ca versiunea vintage si-a mai pierdut din note de-a lungul timpului caci si dureaza foarte putin. Dupa o ora nu mai simt decat un miros vag de vechi si acru.
E clar ca am descris un parfum mort, trenuie sa aiba minim 25 de ani flaconul meu. Eu cred ca are, insa,  vreo 35.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.