Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 aprilie 2013

1872-Clive Christian



Nu pot sa uit ca 50 ml din acest parfum costa 15 milioane. Este un parfum fragil, transparent si luminos, de intensitate destul de mica, cu siaj moderat, care lasa o amprenta parfumata de genul celei lasate de o apa de colonia englezeasca de la Yardley dupa vreo 15 minute de la pulverizare.
Nu are nicidecum consistenta si intensitatea unei EDP, ai zice ca este EDT. Altfel, ingrediente de calitate, nimic de zis. Are rasa si noblete in el. Ca miros poate fi comparat cu parfumurile de ceai verde de la Bvulgari, dar alea sunt mult mai intense si au mai mult tanin. Are in plus doar niste trandafir.
Parfumul incepe cu rozmarin si citrice, un miros proaspat, acrisor, revigorant. Dupa disparitia rozmarinului miroase cam ca un ceai verde asortat cu bergamota, fiind usor mai dulce. Apoi devine mai moale si incepe sa adauge note florale. Buchetul este destul de omogen, asa ca este destul de greu sa le poti percepe pe toate. Se simt mai bine trandafirul, iasomia si osmanthus. Florile au gratie , luminozitate, sunt frumoase, dar parfumul isi pierde destul de mult din intensitate si siaj.
Desi este fragil din start, dureaza, lipit de piele, dureaza 3-3,5 ore. Frumos, dar de cel putin 3 ori mai scump decat merita.Inainte de a-l cumpara poate nu ar fi rau sa mirositi Bvlgari/ Eau Parfumee au The Vert Extreme, poate salvati niste bani si poate se bucura si cei din jurul vostru de parfum. Parfumul imi pare total unisex.



Numele parfumului: 1872
Casa: Clive Christian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2001
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: rozmarin, bergamota, afine, ananas
note de  mijloc: violeta, trandafir, iasomie, frezie, lacramioare, osmanthus, orhidee
note finale: santal, patciouli, mosc, muschi de stejar, cedru de Virginia, guaiac

Aprecieri personale
Intensitate: medie initial, ulterior destul de fragil
Persistenta: 3-3,5 ore
Flacon: somptuos, de culoare verde
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.