Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 martie 2013

La Rose Jacqueminot- Coty






Un parfum pe care ar trebui sa-l miroase toti iubitorii de trandafiri. General Jacqueminot este un soi de trandafir de culoare rosie, care a fost creat prin 1853 in amintirea unui general francez cu acelasi nume, care s-a remarcat in timpul lui Napoleon.



Creat in 1903 si lansat in 1904, parfumul a fost reeditat in anii 80', iar in 2004 fiul lui Francois Coty, Henry Coty a scos o editie limitata aniversara a parfumului in doar 200 de exemplare.Circula tot felul de istorioare despre lansarea parfumului in 1904. La vremea respectiva, Francois Coty abia isi demarase afacerea cu parfumuri si producea artizanal. Cumparase o cantitate foarte mare de ulei esential de trandafir de la un negustor falimentar si, in aceste conditii, s-a gandit sa-l foloseasca intr-un parfum soliflor. Odata produs parfumul, a incercat sa obtina o comanda si un contract de la Les Grands Magasins du Louvre din Paris, dar demersurile sale au fost respinse. Povestea spune ca, la nervi, Francois Coty ar fi spart flaconul de parfum predat ca esantion. Mirosul parfumului imprastiat a atras atentia cumparatorilor din magazin si ar fi primit pe loc 12 comenzi de parfumuri (unele surse vorbesc chiar de 50). Yvonne, sotia lui Francois, si-ar fi petrecut intreaga noapte cu decantarea parfumurilor pentru a onora aceste comenzi. In cateva zile s-ar fi vandut in jur de 500 de flacoane, parfumul avand un mare succes de public si fiind cel care l-a lansat pe Francois Coty in parfumerie. Initial el s-a vandut in flacoane din cristal Baccarat, ulterior in flacoane Lalique.


Les Grands Magasins du Louvre


Editia Baccarat


Desi soliflor, parfumul are mai multe ingrediente in compozitie, nu doar tinctura de trandafir. Cu siguranta are niste aldehide (ionona, care este folosita pentru a reproduce mirosul de violete, rhodinol) care , ma si mir, nu pot sa zic ca ma deranjeaza desi nu agreez aldehidele in parfumuri. De asemenea, are niste citrice (se simte un miros de coaja de citrica) si muschi de stejar. Parfumul este extrem de dens, opulent, intoxicant, dar nu in sensul rau al cuvantului, incarcat de dulceata (mieros, dar fara sa treaca pragul intolerabilului). e un trandafir intunecat, dar foarte frumos, rotund, fara stridente. Un parfum bun, elegant, feminin, generos in siaj si longeviv.



Editia 2004

Numele parfumului: La Rose Jacqueminot
Casa: Coty
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1904, reeditat in anii 80‘ si in 2004
Creator: Francois Coty
Gen: feminin
Descriere oficiala: aldehide, citrice, trandafir, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj frumos
Persistenta: in jur de 6 ore
Evaluare : 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.