Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 martie 2013

J'Adore EDT-Christian Dior



E usor complicata si confuza istoria lui J’Adore.
In 1999 a aparut o apa de toaleta si un parfum cu acest nume.  Apa de toaleta  avea initial busonul de culoare argintie. In 2007 a fost reorchestrata apa de toaleta . Cred ca intre timp a mai fost o reformulare in 2011. In orice caz, eu am varianta din 2011 care este si azi in comert si pe aceasta o descriu.
In ceea ce priveste notele parfumului este o confuzie totala intre diversele variante, confuzie care se datoreaza in mare masura site-ului official Dior care enumera foarte putine note. Pentru notele de varf este data mandarina de Italia, pentru cele de fond trandafirul de Damasc, iar pentru cele finale note lemnoase, vanilie si neroli.
Parfumul incepe cu citrice si neroli, intr-o compozitie aerisita, luminoasa, proaspata, apoasa. Notele de fond, usor dulci sunt florale, dar, in ciuda faptului ca este un buchet floral compus din flori tari, parfumul este usor si placut, foarte feminin. E greu sa percepi fiecare floare in parte, sunt sesizabile mai ales iasomia si trandafirul. Parfumul este destul de liniar. Notele lemnoase si vanilia din notele de baza sunt foarte discrete. Este un parfum frumos de zi, foarte confortabil si decorativ.

Numele parfumului: J’Adore
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1999, reformulat in 2007
Creator:
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: citrice, mandarine, neroli
note de fond: iasomie, trandafir, ylang-ylang, tuberoza
note finale: vanilie, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj destul de bun
Persistenta: in jur de 3,5 ore
Flacon: din cristal transparent, in forma de butoias, cu un buson foarte inalt, de forma conica, terminat cu o sfera transparenta
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.