Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 februarie 2013

Opardu- Puredistance




Opardu nu inseamna nimic in limba franceza si fiecare intelege ce vrea din numele parfumului. Avand in vedere ca parfumul este usor retro, inevitabil asociezi numele parfumului cu cuvantul perdu care inseamna pierdut si te duci cu gandul la o lume trecuta, plina de opulenta si stralucire, cel mai probabil la perioada interbelica.
Parfumul, ca si alte doua ale casei Purdistance (Purdistance I si Antonia) a fost creat de Annie Buzantian si este cea mai recenta lansare a brandului (2012). Parfumul este un floral frumos care incepe foarte curat, cu un liliac. Simti apoi o gardenie foarte proaspata si reusita. Dupa ce percepi aceste flori individual mai apar si altele : trandafirul si tuberoza, dar mirosul florilor se mixeaza foarte bine si mie imi este imposibil sa le mai percep pe fiecare in parte. Timp de vreo ora simt un parfum floral, destul de confuz si cetos, in care nu exista vedete. Pe parcurs se mai ridica aceasta ceata si parfumul are un accent pe iasomie. Abia dupa vreo doua ore si ceva se simte, ca prezenta individuala, garoafa de gradina, care-mi pare destul de bine conturata. Partea aceasta a parfumului imi pare si cea mai sic. Parfumul este foarte feminin si bogat, dar are niste imperfectiuni tehnice. Este foarte incetosat in notele de mijloc, foarte confuz, apoi , desi este concentrat, are o longevitate destul de mica. Dupa 4 ore abia il mai percepi. Cred ca l-as clasa sub  Purdistance I, dar este, fara indoiala, un parfum frumos.

Greta Garbo


Numele parfumului: Opardu
Casa: Puredistance
Concentratie: Parfum
An de aparitie: 2012
Creator: Annie Buzantian


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note verzi, tuberoza, gardenie, liliac, trandafir bulgaresc
note de fond: garoafa, iasomie
note finale: heliotrop, cedru



Aprecieri personale
Intensitate: initial destul de opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 4-5 ore
Flacon: cilindric, de culoare neagra
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.