Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 februarie 2013

Nume romanesti in parfumerie- Jul et Mad




Jul et Mad  este numele unui noi case cu parfumuri de nisa fondata in 2012, an in care au fost lansate si primele trei parfumuri, toate create de Dorothee Piot. Numele casei vine de la doua nume reale, Julien Blanchard si Madalina Stoica. El este un tanar care si-a dat doctoratul in biologie, ulterior a fost pasionat de stiintele comunicarii, de calatorii si de cunoasterea unor culturi si civilazatii diverse. Ea este romanca la origine, ajunsa la New York,  unde a obtinut o diploma de masterat in marketingul cosmeticelor si parfumurilor la Fashion Institute of Technology, dragostea pentru parfumuri fiind una dintre pasiunile ei. Cei doi s-au cunoscut intr-o cafenea la Paris. A fost un fel de « coup de foudre », cei doi hotarand a se casatori. Cele trei parfumuri reprezinta trei episoade diferite din povestea lor romantica. Primul parfum, Stilettos on Lex, evoca New York-ul, unde Madalina a locuit pe Lexington Avenue. Cel de-al doilea, Terrasse a Saint Germain, descrie intalnirea celor doi si evoca locul unde s-a aprins pasiunea. Cel de-al treilea, Amour de Palazzo, are in centrul atentiei Venetia, unde cei doi au calatorit imediat dupa ce si-au unit destinele si unde s-au bucurat de iubirea lor.


Am avut recent surpriza de a descoperi cele trei parfumuri la Maison Elysee, mi-au placut toate trei, dar mai ales primele doua. In momentul in care m-am indragostit de ele nici macar n-am stiut ca Madalina este romanca, acest lucru l-am aflat ulterior. Imi permit sa va sfatuiesc sa le incercati, nu cred ca veti regreta. E drept, sunt foarte scumpe (230 euro/50 ml), dar speram ca, in viitor, casa va pune in vanzare si flacoane mai mici (30 ml, flacoane de poseta), pentru a ne putea bucura de toate trei.


In 14 februarie, de Ziua Indragostitilor, cuplul Jul et Mad va fi oasepetele unui eveniment special, organizat de Maison Elysee.

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.