Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 februarie 2013

Magot- Etro



Magot a aparut intr-o prima varianta in 1989, dar ceea ce se vinde azi sub acest nume este o varianta care dateaza din 1996. Imi scapa motivul pentru care parfumul a fost botezat cu acest nume caci nu-mi sugereaza nici  o maimuta, nici o figurina hidoasa din portelan. Poate pentru ca are o nuanta intunecata.
Parfumul are personalitate puternica si este recognoscibil. Incepe cu citrice dulci-amarui, foarte dense si continua cu un trandafir fructat, intunecat, dar cu aer usor balsamic, dat de cuisoare. Sunt periculos de frumoase notele de fond, e un trandafir usor decadent si hipnotic, ademenitor si misterios. Are o vraja periculoasa care-ti aduce aminte de Opium/Yves Saint Laurent sau de Hypnotic Poison/ Dior. Pe de alta parte imi aminteste de trandafirul din Vengeance Extreme/Juliette Has a Gun. Treptat cuisoarele sunt inlocuite cu patchouli, ingredient care-i da senzualitate si poezie. Timp de o ora si ceva parfumul este foarte frumos, pacat ca ulterior se pierde trandafirul si ramane un patchouli plat, total neatragator, care are in secundar  un usor miros de plastic. Notele finale sunt ratate. Pacat, mare pacat !

Numele parfumului: Magot
Casa: Etro
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator:
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie
note de fond: trandafir, piersica, cuisoare
note finale: patchouli, cedru, vanilie, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5-6 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.