Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 februarie 2013

Les Exclusifs/31Rrue Cambon-Chanel





Jacques Ploge incearca sa salveze un parfum celebru Chanel, aparut in 1921, reorchestrandu-l in 2007. Parfumul poarta numele unui strazi pe care se afla un magazin de parfumuri Chanel. 


Parfumul este un chypre modern caruia ii lipseste muschiul de stejar, datorita reglementarilor IFRA. Cu siguranta nu e genul meu de parfum, mai ales ca are si ceva aldehide la inceput pe care le simt, dar, e drept, nu-mi fac rau. Inceputul parfumului este tare auster si neprietenos, de-a dreptul glacial, motiv pentru care am avut initial o reactie de respingere. Incepe cu aldehide, citrice, unt de iris si miros de piele de la nota de labdanum. Are un aer usor batranesc, miroase a vechi, ai zice ca e parfum de vaduva bogata si inabordabila. Este auster, sobru, rece, lipsit de dulceata, destul de masculin. In notele de fond apar florile, iasomia si ylang-ylang-ul, ambele mult diluate si temperate. Ele incalzesc si indulcesc usor parfumul si il fac ceva mai prietenos. numai ca florile astea stau la umbra unui iris aspru. Cine iubeste irisul, va iubi si acest parfum. Irisul ii da si sobrietate si eleganta. Un fel de eleganta curata, fara ostentatie. Parfumul este extrem de delicat si nu are siaj. Cred ca nu-i strica mai multa intensitate. In ciuda fragilitatii, parfumul este longeviv. Nu pot face pasiune pentru un astfel de parfum, caci este lipsit de feminitate, dar cred ca sunt femei carora li se potriveste. A nu se cumpara fara testare.



Numele parfumului: Les Exclusifs/31 Rue Cambon
Casa: Chanel
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1921, reformulat in 2007
Creator: Jacques Polge (reformularea)
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: aldehide, bergamota, note verzi, labdanum
note de fond: iris, iasomie, ylang-ylang
note finale: patchiouli

Aprecieri personale
Intensitate: foarte delicat, fara siaj
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: standarul colectiei Les Exclusifs
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.