Pagini

Faceți căutări pe acest blog

6 februarie 2013

Iris Pourpre- Keiko Mecheri




Initial nu mi-a placut parfumul caci nu ma dau in vant dupa parfumurile cu iris. La a doua probare, am reusit, totusi, sa-i gasesc unele calitati. O prima calitate ar fi claritatea si luminozitatea parfumului, a doua siajul care este destul de bun, a treia simplitatea dusa pana la minimalism extrem.
In ceea ce priveste mirosul, trebuie spus ca parfumul incepe cu amestec de radacina de iris si neroli, amestec care este destul de agreabil. Pe masura ce evolueaza parfumul, neroli se pierde si se simte tot mai bine irisul untos. Initial parfumul era foarte curat, acum primeste o nuanta usor murdara care iti aduce aminte de mirosul de pamant reavan. Totusi reuseste sa-ti sugereze ideea de natura in regenerare, are un miros de primavara timpurie. Nu as zice ca este un parfum foarte decorativ pentru o femeie, deci nu as zice ca parfumul este predestinat succesului. Cei care iubesc irisul, cred, insa, ca il vor aprecia. Irisul are o calitate incontestabila, are si da parfumurilor o noblete aristocratica. Pe de alta parte este o nota pentru care incepi sa ai ingaduinta abia la maturitate, pentru ca este destul de austera si exigenta. De obicei irisul este asociat parfumurilor de iarna, dar aici, in ciuda unei dulceti discrete, este un iris foarte rece, aproape metalic, nu as purta parfumul asta iarna sub nicio forma. Partea finala a parfumului, cand apare patchouli,  este mult mai rotunda  si mai generoasa olfactiv caci patchouli este foarte versatil, cu multe nuante. E un parfum care nu poate fi recomandat si cumparat blind, trebuie probat. Se poate sa-i descoperi frumusetea, se poate sa nu.


Numele parfumului: Iris Pourpre
Casa: Keiko Mecheri
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Keiko Mecheri
Gen: feminin
Descriere oficiala: radacina de iris, neroli, muschi de stejar, citrice, patchouli, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv, in jur de 5 ore
Flacon: standard, de culoare neagra
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.