Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 februarie 2013

Esquel- Xerjoff




Ciudat nume pentru un parfum! Esquel este numele unui mic oras din Patagonia unde, in 1951, a fost descoperit un meteorit care poarta acelasi nume. Parfumul face parte din Shooting Stars Collection, fiind lansat in anul 2009.

Meteoritul Esquel

Desi parfumul este unisex are un inceput cam masculinn, constand din citrice foarte dulci si piperate amestecate cu lavanda. Parfumul este initial destul de opulent si foarte dens.Treptat, in notele de fond, apare un trandafir destul de timid, coplesit de un  patchouli destul de camforat, care nu este chiar pe gustul tuturor. Parfumul are si o nuanta usor amara data, probabil, de coaja de portocala. In curand parfumul este asaltat de o doza sensibila de scortisoara, care n-as zice ca face cea mai gratioasa combinatie cu camforul de la patchouli. Parfumul devine destul de cremos, chiar uleios si isi pierde mult din dulceata. Fara sa fie un parfum rau, mi se pare, totusi, lipsit de rafinament, toate dozele sunt supradimensionate, coplesitoare, construind o atmosfera usor hipnotica. Daca nu ar fi atat de dulce, as zice ca este un parfum masculin 100%. In chip clar este un parfum de vreme rece, imposibil de purtat pe caldura. Notele finale, amestecand notele ambrate cu vanilia, sunt , cred, cele mai placute.

Numele parfumului: Esquel
Casa: Xerjoff
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator:
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz, lamaie, bergamota, lavanda, mirt
note de fond: trandafir, patchouli, floare de portocal, portocala amara, nard de Himalaya, ylang-ylang, scortisoara
note finale: mosc, opoponax, vanilie, boabe de tonka

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: longeviv, in jur de 7 ore
Flacon: a se vedea imaginea
Evaluare : 7/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.