Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 februarie 2013

1270- Frapin



Uneori mi se intampla sa dau peste parfumuri despre care nu pot spune mare lucru, nici de bine, nici de rau. Este si cazul parfumului 1270 de  la Frapin, creat de Beatrice Cointreau (despre care nu stiu sa fi facut decat doua parfumuri, ambele pentru Frapin), in 2002. Numele parfumului este anul in care casa Frapin si-a inceput productia de cognac.
Parfumul asta m-a chinuit, am un esantion de 3 luni si sunt incapabila sa scriu doua randuri despre el. Il probez a 5-a oara si tot n-am priceput nimic din el. Incepe foarte bine, cu un miros fructat, subtil, dulce, in care este proeminent ananasul, dar mai poti recunoaste niste fructe uscate, poate prune. Ar avea o tenta usor bahica, ce ar putea sa-ti sugereze un cognac. Nu e urma de cacao sau cafea, oricat m-as chinui nu pot sa le percep. In notele de fond este un miros mieros, usor fructat, parca si putin piperat, parfumul devenind o chestie cam lipicioasa si palida rau. Si o tine tot asa, precum gaia matul. Nu-i gasesc nici cel mai mic vino incoa, n-are consistenta, n-are intensitate. Alune? Flori de tei? Imortele? Nicaieri. O nisa absolut dezamagitoare. Cica ar fi un gurmand condimentat. O fi, dar nu pentru mine. Ma socheaza ce cronici bune are pe forumurile de parfumuri.

Numele parfumului: 1270
Casa: Frapin
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2002
Creator: Beatrice Cointreau


Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: portocala confiata, ananas, cacao, cafea, boabe de tonka, prune uscate
note de fond: flori de tei, imortela, condimente, alune, piper
note finale: note lemnoase, guaiac, miere alba, vanilie



Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: dezamagitoare, vreo 2 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.