Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 ianuarie 2013

Oud- Maison Francis Kurkdjian





Oud-ul este in fapt o rasina aromatica care este secretata in scop profilactic de unele specii ale arborelui Aquillaria atunci cand arborele este atacat de mucegai. In Orient oud-ul este un ingredient frecvent in parfumuri, fiind considerat a avea avea efect afrodisiac. Parfumeria europeana l-a introdus tarziu in parfumuri, primul parfum care l-a folosit fiind realizat de Jaques Cavalier si Alberto Morillas, parfumul M7 al casei Yves Saint Laurent, lansat in 2002. Initial a fost utilizat destul de rar, doar in parfumuri masculine, fiind un ingredient destul de greu si neobisnuit pentru un consumator european de parfumuri. In 2008-2009 Pierre Montale scoate o intreaga colectie de parfumuri cu oud, atat masculine, cat si unisex, fiind primul parfumier european care l-a folosit in chip frecvent. Ulterior apar cu frenezie o serie de parfumuri care exploateaza oud-ul, lansandu-se o adevarata moda, fiecare din marile case de parfumuri avand in colectie macar un parfum cu oud.
Oud-ul lui Francis Kurkdjian reuseste sa realizeze ceea ce nu au reusit multi parfumieri: sa faca aceasta nota accesibila europeanului. Nu are nimic greu acest parfum, dimpotriva, este luminos si transparent,  chiar racoros, usor de purtat. Parfumul este si de aceasta data minimalist, fiind bazat pe combinatia foarte reusita dintre oud si elemi, ultimul fiind acela care-i da parfumului un aer citric si proaspat. Initial oud-ul isi prezinta o fateta medicinala, mai aspra, ulterior este foarte placut capatand  putina dulceata si moliciune de la patchouli. Patchouli este putin, dar se simte ca o mangaiere. Uneori am impresia ca simt si un vag miros floral, alteori putina vanilie.Parfumul este destul de liniar si, din nefericire, nu este foarte longeviv. Altfel, este o creatie frumoasa, un parfum minunat mai ales pentru barbati. Este elegant, rafinat, aristocratic, potrivit unui om de afaceri.

Numele parfumului: Oud
Casa: Maison Francis Kurkdjian

Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Francis Kurkdjian
Gen: unisex
Descriere oficiala: sofran, elemi de Filipine, oud de Laos, cedru de Atlas, patchouli de Indonezia.


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.