Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 ianuarie 2013

Les Nuits d’Hadrien- Annick Goutal






Parfumul, creat in 2003 de Camille Goutal si Isabelle Doyen, este o continuare si reinterpretare a mai vechiului parfum al casei, Eau d’Hadrien lansat in 1981. Acesta din urma a fost inspirat de o carte minunata scrisa de Marguerite Yourcenar-Memoriile lui Hadrian. Amandoua parfumurile incearca sa evoce mirosurile spatiului mediteranian, de altfel au o serie de note comune : citricele, chiparosul, ylang-ylang-ul.

Villa d'Este-Villa lui Hadrian de la Tivoli
Parfumul are o constructie asemanatoare cu Eau du Sud. Incepe in forta cu un miros penetrant si revigorant de bergamota, mandarina verde, chimen si busuioc. Se simte foarte bine coaja de citrica, usor amaruie. Cam dens si lipsit de transparenta acest inceput.
Dupa valvataia initiala, parfumul isi pierde brusc din intensitate, se indulceste putin si isi etaleaza, printre citrice, chiparosul. Parfumul este  tonic si placut si chiar iti da senzatia ca te afli intr-o gradina cu aromatice. Chiparosul este  frumos, dar ii da o tenta masculina. Pe masura ce evolueaza, se rotunjeste si se incalzeste, dar devine si tot mai discret. Din notele finale percep notele ambrate si, destul de greu, putin patchouli. Parfumul nu este rau, dar mi-ar fi placut sa fie mai gratio si aerisit.
Nu incape indoiala, este un parfum de anotimp cald. Eu am varianta EDP si nu as recomanda varianta EDT  caci sunt multi care sunt nemultumiti de intensitatea si longevitatea ei.Nici in varianta EDP nu este foarte longeviv.

Numele parfumului: Les Nuits d’Hadrien
Casa: Annick Goutal
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: Camille Goutal, Isabelle Doyen

Isabelle Doyen
Canille Goutal











Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina verde, mandarina
note de fond: chimen, busuioc, chiparos, ylang-ylang
note finale: santal, patchouli, vanilie, mosc alb, note ambrate


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: standard, de culoare portocalie, cu o funda caramizie la gat (flaconul feminin)
Evaluare : 7,50/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.