Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 ianuarie 2013

La Vollutose/ Noturno Fiorentino- Bois 1920




In 2010, casa Bois 1920 a creat o colectie numita La Vollutose, in acelasi an fiind lansate 3 parfumuri, toate in recipiente standard, dar de culoare roz.. Unul dintre parfumuri este Notturno Fiorentino, un parfum cu nume seducator de romantic.
Eu detest culoarea roz bombon, motiv pentru care cu greu mi-am facut curaj sa incerc parfumul. E o culoare de insolenta si vulgaritate, dar avand in vedere experientele placute pe care mi le-a prilejuit casa Bois 1920, am zis ca trec cu vederea ambalajul violent. Licoarea din interior este un basm dulce si parfumat, plina de feminitate, dar si cu putin mister. Este o poveste despre vanilie, o vanilie de Madagascar de cea mai buna calitate. Parfumul are putine recenzii, unele deloc incurajatoare.  Ti se sugereaza sa-ti economisesti banii si sa alegi o vanilie mai ieftina. Stiu si eu multe parfumuri cu vanilie mult mai ieftine, dar fie ca vanilia nu este de buna calitate, fie sunt parfumuri efemere. Vanilia de la Bois are multe nuante, este savuroasa, delicata si cu o longevitate care nu poate fi trecuta cu vederea. Parfumul incepe cu o combinatie de coacaze si bergamota, zemoasa, fresh, dulce- acrisoara. Este si putin piper intepator. Peste acestea se aseaza bland o vanilie excelenta, pastaioasa, care indulceste parfumul. Se simte atat de bine pastaia care rotunjeste foarte frumos parfumul si ii da senzualitate, incat ai impresia, ai putea chiar sa juri, ca parfumul are si patchouli. Florile, trandafirul si iasomia, sunt aproape insesizabile, e doar o usoara nuanta florala care invaluie vanilia. Mie mi se pare foarte rafinat parfumul, degaja tandrete, caldura, iti da realmente o stare de confort. Are o inocenta periculoasa care da in senzualitate pacatoasa si un magnetism caruia cu greu poti sa i te impotrivesti. Este un parfum minunat pentru toamna si iarna, cu multa poezie.



Numele parfumului: Notturno Fiorentino
Casa: Bois 1920
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Enzo Galardi

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: piper negru, coacaza neagra, bergamota de Calabria
note de fond: trandafir, iasomie
note finale: vanilie de Madagascar, boabe de tonka, mosc alb, cedru


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: forma standard, de culoare roz sidefat, cu buson din lemn aurit si antichizat
Evaluare : 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.