Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 ianuarie 2013

Fidji- Guy Laroche






Parfumul Fidji are oarece vechime, fiind creat de Josephine Catapano in 1966 si fiind un parfum adulat in anii 70’ ai secolului trecut. El poarta numele unei insule din Pacific, situata la est de Australia.




Parfumul este un clasic atemporal, inspirat in chip evident din L’Air du Temps de la Nina Ricci, fiind, in ciuda anilor trecuti, unul dintre putinele parfumuri vechi care se mai poate purta si astazi. Desigur ca are un aer retro, dar fiind foarte feminin, cu multa personalitate, inconfundabil, isi mai gaseste si azi cumparatori. Primele note sunt prospete si foarte curate:  un miros floral care combina iasomia cu zambila si garoafa de gradina, usor citrat, destul de opulent, cu un siaj destul de bun. E greu sa simti toate ingredientele caci parfumul este foarte omogen. Printre flori se strecoara si un patchouli foarte moale. Ceva mai tarziu se simte si ylang-ylang-ul. Parfumul este foarte liniar, fiind genul acela de parfum care poate deveni parfum semnatura caci, odata ce-l mirosi, ti se intipareste in memoria olfactiva. Este destul de dulce in notele de fond, dar nu exagerat. Imi pare un parfum incarcat de energii pozitive, un parfum al fericirii, foarte confortabil. Cred ca anotimpul lui cel mai potrivit este primavara, dar nu as exclude purtarea lui iarna ca parfum de zi sau vara ca parfum de seara. Mie, inevitabil, imi aduce aminte de copilarie cand multe doamne il purtau, drept pentru care imi este foarte familiar.

Numele parfumului: Fidji
Casa: Guy Laroche
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1966
Creator: Josephine Catapano

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, bergamota, zambila
note de fond: trandafir, iasomie, violeta, ylang-ylang, garoafa de gradina
note finale: mosc, patchouli, santal, note ambrate, vetiver, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj frumos
Persistenta: foarte buna pentru o EDT
Flacon: din cristal transparent, aplatizat, aproximativ paralelipipedic, cu laturile superioare usor curbate si o linie mediana verticala, adancita.
Evaluare : 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.