Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 ianuarie 2013

Cristobal- Balenciaga






Cristobal este, din pacate, un parfum pe care il descopar prea tarziu caci, nu stiu din ce motive, a fost intrerupt. Creatorul lui este Olivier Gillotin, care ne este cunoscut mai ales prin parfumul 5th Avenue al casei  Elizabeth Arden, un parfum de succes, mai ales dincolo de Atlantic.
Daca este sa povestesti despre parfum, nu sunt foarte multe de spus. Imi vine destul de greu sa descriu parfumul, nu pentru ca ar fi un parfum complicat, ci pentru ca are o simplitate care te cucereste. Pentru mine este un fel de oda inchinata vaniliei. Este nota dominanta care traverseaza parfumul, din notele de varf pana la cele de final. Este o vanilie pastaioasa, peste care se suprapun alte note, dandu-i diferite nuante. Citind lista oficiala de note, te astepti sa fie un parfum mai complex, dar el este foarte simplu. Peste vanilia dulce se aseaza un miros bland de bergamota, care da o tenta usoara de prospetime in notele de varf. Mirosul de smochina (mie mi se pare fruct, nu frunza) accentueaza caracterul gurmand al parfumului si iti creaza iluzia unei nuci dulci de cocos. Notele florale nu le prea simt, simt doar o nuanta vaga de garoafa. Parfumul este dens, cremos, bland, senzual. Desi este foarte liniar, are o magie speciala, este seductiv si nu numai ca te cucereste, dar te face fericit. Este un casual perfect pentru toamna si iarna, foarte comod la purtare si agreabil pentru cei din jur. Sunt tentata sa-i dau o nota mare si, poate, sa-l supraevaluez pentru ca e un parfum care imi creeaza o stare de bine si-mi face frumoasa chiar si o zi  posomorata de toamna. Tare as vrea sa ma mai intalnesc undeva cu acest parfum.



Numele parfumului: Cristobal
Casa: Balenciaga
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1998
Creator: Ollivier Gillotin


Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: garoafa, frunze de smochin, bergamota
note de fond: bujor, frezie, iasomie
note finale: santal, patchouli, vanilie




Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: masiv, paralelipipedic, din cristal transparent
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.