Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 decembrie 2012

Philosykos- Diptyque



Numele parfumului  arata clar cui ii este el destinat : iubitorilor de smochin si, as completa, tuturor acelora care isi doresc sa nu miroase a parfum. Parfumul are oarece vechime, fiind creat de Olivia Giacobetti in 1996. E un parfum minimalist si foarte realist, o reproducere fidela a mirosului emanat de frunzele si fructele de smochin.
In notele de varf se simte un miros usor umed, putin dulce, transparent, de frunza de smochin si de fruct semicopt de smochin. Descrie o atmosfera umeda si destul de rece, ai impresia ca te adapostesti de ploaie sub un smochin. Uneori imi pare ca simt mai mult miros de fan umed. In notele de mijloc nu simt multe elemente de noutate, dar parfumul se mai indulceste putin, ajunge chiar la un exces de dulceata si devine putin mai cald, isi pierde nota acvatica. Parfumul pare a descrie deja un fruct parguit. Dupa mai bine de doua ore, parfumul isi pierde dulceata si apare peste smochin un miros laptos de nuca de cocos. Parfumul, mai ales daca nu esti un fan al notelor de fan si de smochin, este cumplit de plictisitor caci este de o liniaritate incredibila. Creatiile Oliviei Giacobetti foarte rar m-au impresionat. Cultiva, de obicei,  un realism minimalist care nu mi se pare decorativ sau face tot felul de experiente ciudate in dorinta de a fi creativa (Dzing de la L’Artisan Parfumeur cred ca e cel mai bun exemplu). Sigur, dorinta de a fi creativa este laudabila, dar eu nu sunt dispusa sa platesc cu bani multi parfumuri excentrice. Nu-mi place sa miros nici ca fanul, nici ca smochina, mai ales ca ultima nici ca fruct nu se situeaza printre preferintele mele. Cu siguranta, insa, exista pe lumea asta si oameni cu alte gusturi care cauta si asa ceva. Internetul este plin de admiratori ai acestui parfum, deci e cat se poate de clar ca parfumul trebuie probat.




Numele parfumului: Philosykos
Casa: Diptyque
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: Olivia Giacobetti



Gen: unisex
Note oficiale: frunza de smochin, nuca de cocos, cedru
Flacon: standardul casei



Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, fara siaj
Persistenta: 5-6 ore
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.