Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 decembrie 2012

Not a Perfume- Juliette Has a Gun



Romano Ricci, probabil in criza de creatie, a produs in 2010 aceasta licoare, ca nu stiu cum sa-i spun altfel, despre care chiar el insusi spune ca nu este un parfum. Licoarea se compune doar din etanol si ambrox (ambroxan este denumirea comerciala).  Ambrox-ul este un produs de sinteza care inlocuieste ambra gris, fiind adesea utilizat in notele de baza ale unor parfumuri.
Trecand peste faptul  ca acest produs nu are nimic comun cu parfumeria, cu atat mai putin cu arta, fiind un amestec pe care si-l poate face oricine acasa, nici macar ideea nastrusnica a acestei combinatii nu este originala caci in 2008 Geza Schoen a mai facut un experiment identic, concretizat in Molecule 02. 80 ml de  ambroxan costa  62 de dolari (asta in cazul in care cumparam o cantitate mica) , deci vreo 220 lei (http://shop.perfumersapprentice.com/p-6001-ambroxan-crystals.aspx) si cu ei putem face 80 de flacoane a 100 ml fiecare caci concentratia ambroxului in parfumuri este de 1/100. Desigur ne-ar mai costa ceva si cei 8 l de etanol, dar nu foarte mult. Pretul per litru este de vreo 25 de lei, deci vreo 200 lei in total. Deci cu 420 de ron am putea face 80 de sticle de parfum. Pretul a 100 de ml de Not a Perfume este de 469 de ron. Asta zic si eu afacere ! Parfumul asta este un fel de comert cu amanuntul. Inevitabil imi aduc aminte de bancurile cu Itic si Strul si ideile lor geniale de afaceri profitabile. Banuiesc ca doar cei ce nu au ce face cu banii pot cumpara acest nonparfum. O sa va socheze unele asemanari ale licorii cu Blue Light de la Dolce &Gabbana, parfum care are si el mult ambrox.

Evaluare: 0/10

Romano Ricci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.