Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 decembrie 2012

Jungle/ Le Tigre- Kenzo




Vorbim acum despre un parfum intrerupt, de foarte multa lume regretat. Inevitabil, aproape toti recenzorii compara Jungle Le Tigre cu Jungle L’Elephant, amandoua creatii Dominique Ropion, primul fiind considerat de multi sora mai mica si mai cuminte al celui de-al doilea parfum. Dupa mine, cele doua parfumuri nu prea au multe in comun.  Sunt ale aceleeasi case, au acelasi autor si au o aura exotica amandoua. Cam atat.
Tigre a fost mai repede acceptat, Elephant  este de unii adulat, de altii pus pe lista neagra a parfumurilor indezirabile. Tigre are un inceput genial, o explozie de citrice foarte speciala, cum n-am mai vazut, care se datoreaza cojii de kumquat, care-i da un exotism aparte. Parfumul este dulce, poate prea dulce, dar nu insuportabil, cu o textura prafoasa. Aceasta textura caracterizeaza intreg parfumul, pana la finalul lui. In notele de fond se produce o schimbare dramatica. Inima, desi mai poarta o vreme un usor miros de citrice, este florala. Daca iei in serios notele din lista oficiala, florile ar fi osmanthus si ylang-ylang. Oricat efort as face, nu simt nici cea mai mica urma de ylang-ylang. Osmantus se simte, dar e un osmanthus foarte picant si prafos, caruia i s-a adaugat ceva, omis din lista oficiala. Poate fi piper sau o planta usor camforata, cert este ca parfumul iti desfunda caile respiratorii si te face sa stranuti. Am crezut ca e eucalipt, dar nu cred ca este el. Scortisoara despre care vorbeste lista oficiala nu o simt deloc, desi lumea se inghesuie sa-i semnaleze prezenta. Nu este nici urma de scortisoara. E un ingredient pe care eu il percep foarte usor si nu mi-ar scapa prezenta lui. Parfumul este dulce-acrisor, ca un drops, si foarte liniar, durand ore intregi. Spre final se simt niste note ambrate si un usor miros de vanilie. Parfumul nu este rau deloc, dar mi se pare totusi supraevaluat. Supraevaluarea se datoreaza, fara indoiala, disparitiei lui de pe piata. Daca este sa optez intre el si L’Elephant, cu siguranta l-as alege pe cel de-al doilea.



Numele parfumului: Jungle Le Tigre
Casa: Kenzo
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1997
Creator: Dominique Ropion





Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, portocala, kumquat
note de fond: osmanthus, ylang-ylang
note finale: note ambrate, scortisoara

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 6 ore
Flacon: paralelipipedic, usor deformat (ondulat), din cristal transparent, cu un tigru pe buson
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.