Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 decembrie 2012

Interlude Women-Amouage




Interlude Women a aparut in 2012, in cuplu , conform obiceiului casei Amouage, cu un parfum masculin. Parfumul a fost creat de Karine Vinchon, o parfumiera care nu are o lista prea mare de creatii a si pe care chiar nu o cunosc, neintalnindu-ma pana acum cu niciuna din creatiile sale. Parfumul este gazduit de flaconul standard al casei Amouage, de aceasta data de culoarea cobaltului, culoare care nu-mi pare a avea vreo legatura cu parfumul si notele lui.
E grea corvoada sa faci o descriere a acestui parfum pentru ca lista lui de note este nesfarsita, e destul de bine amestecat, pe unele le simti, pe altele nu.
Parfumul incepe cu un miros intepator de diluant de vopsea, citrice si parca si o bautura spirtoasa care seamana cu mirosul de cognac. Cateva secunde mai tarziu simti un miros de frunza de nuc peste care se aseaza un miros insolit pe care nu-l pot compara decat cu mirosul gazelor de esapament, sau cu un mediu industrial poluat. Sint sigura ca m-am intalnit cu un astfel de miros, dar nu prea pot sa-l identific. Poate un agent de curatare ? Poate un miros care-mi aduce aminte de sudura metalelor, aia de produce scantei. Poate un ulei industrial ars. Oricum, ceva cu care nu te-ai astepta sa intalnesti intr-un parfum.  Banuiesc ca mirosul asta provine din amestecul nesabuit de oud, imortela , nuca si frunza de nuca. Ai spune ca un alchimist suparat si epuizat de neputinta de-a putea produce elixirul vietii sau aur din nimicuri ar fi aruncat intr-un ceaun tot ce a gasit in laboratorul sau. E si un vag miros  asemanator transpiratiei. Totul foarte dens si siropos, intepator.Exact notele care ar fi putut da frumusete si feminitate parfumului nu le simt deloc : iasomia, trandafirul, florile de portocal. Chiar nu-mi imaginez femeia care ar putea purta si s-ar putea bucura de parfumul asta. Cred ca ar putea fi purtat, eventual, de un barbat puternic, cu un psihic sanatos. Daca e sofer de tir sau de taxi chiar s-ar putea sa-i placa. Tortura acestui miros dureaza cel putin o ora, dupa care parfumul (daca il putem numi parfum) intra intr-o faza in  care pare a avea, in fine, o destinatie umana. Peste mirosul industrial, mai putin pregnant, se aseaza un miros de rasina vanilata. Dupa vreo 3 ore se transforma in ceva angelic si banal,  un miros ambrat vanilat a la  by Kilyan. Foarte ciudata constructie, contradictorie. Ceva intre demon si inger. 



Nu cred ca acest parfum isi va gasi prea multi fani, dar, cu siguranta, se vor gasi cativa excentrici, amatori de senzatii tari, care-l vor ridica in slavi. Eu, insa, nu sunt excentrica, asa ca el nu figureaza pe lista mea de dorinte. Bucurestiul e atat de plin de noxe, nu cred ca mai trebuie sa-l poluez si eu. Il consider cel mai nereusit (ca sa nu zic prost) Amouage de pana acum, un experiment in care nu merita sa iti arunci banii nici atunci cand ai prea multi.

Numele parfumului: Interlude Women
Casa: Amouage
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Karine Vinchon

Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, grapefruit, ghimbir, galbenele
note de fond: tamaie, trandafir, floare de portocal, imortela, iasomie
note finale: opoponex, vanilie, mosc, muschi de stejar, oud, santal

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: destul de longeviv
Flacon: standard, din cristal de culoarea cobaltului
Evaluare: 2/10

2 comentarii:

  1. Ah! chimia corpului! Mie imi place foarte mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Chimia nu produce chiar asemenea dezastre ca nu ne circula trinitrotoluen prin corp, cred ca, mai degraba, e chestie de gusturi. Sunt si altii care-l plac, dupa cum sunt si multi de partea cealalta a baricadei. E foarte bine daca il poti purta. Oricum de la mirosit superficial pe incheietura mainii si pana la purtat e cale lunga. Eu n-am trecut nici de faza cu incheietura.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.