Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 noiembrie 2012

Sables- Annick Goutal




Parfumul a fost creat de Annick Goutal in 1985 pentru sotul ei,  dorind sa imortalizeze olfactiv mirosul dunelor de nisip incins si de imortele din Insula Corsica, pe care o vizitasera impreuna intr-o vacanta.
Inceputul parfumului este dens si aspru, dulce amarui, cu miros de curry si de zahar ars, ba chiar si de cafea prajita, care chiar aduce cu mirosul de nisip incins si de imortele. Sables seamana destul de bine cu preludiul de la Ambre Sultan al casei Serge Lutens si cu Fougere Bengale de la Parfum d’Empire. Parfumul emana caldura si este destul de confortabil, dar este extraordinar de liniar. Nu pot sa spun cat dureaza, eu il mai simteam si dupa 12 ore, ceea ce este enorm pentru o apa de toaleta. Daca m-ar pune cineva sa aleg intre Sables si Ambre Sultan, cu siguranta l-as alege pe cel de-al doilea, care are o evolutie interesanta in timp si in care ambra este foarte frumoasa. La Sables, desi exista ambra, este greu sesizabila. Ca o curiozitate : Sables este unul dintre parfumurile purtate de Catherine Deneuve.

Numele parfumului: Sables
Casa: Annick Goutal, Isabelle Doyen
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1985
Creator: Annick Goutal











Gen: masculin
Descriere oficiala:
note de varf: imortele, scortisoara
note de fond: piper indonezian, ceai negru
note finale: santal de Mysore, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: moderata
Persistenta: extrem de longeviv
Flacon: paralelipipedic, extraplat,  din cristal transparent, cu buson inalt, cilindric, auriu
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.