Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 octombrie 2012

Mukhallat- Montale




Imi este  cvasi- necunoscuta aceasta casa de parfumuri. Nu stiu cum arata opera Montale in intregimea ei, caci e adoua oara cand ma infrupt din ea, dar Mukhallat este o experienta de mare tristete. Este un “parfum” (pun ghilimele caci, cu ochii in inchisi mirosindu-l, nu l-as fi incadrat in aceasta categorie) cu un miros care cred ca este totalmente sintetic, foarte ascutit si vulgar.
Mirosul lui , creat chipurile din capsuna, migdale si vanilie, este ceva care-mi aduce aminte de radierele roz chinezesti din anii 70, care aveau un miros zis fructat, de spirtul sanitar, de acetona si de aroma alimentara de migdale. Acest miros oribil, facut cremos pana la unsuros de mosc, tine o vesnicie, fara a se schimba deloc. Numai la casa Yosh am mai mirosit parfumuri comparabile  din punct de vedere estetic. Parfumul este un kitsch evident care-si striga uratenia in gura mare.



Numele parfumului: Mukhallat
Casa: Montale
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Pierre Montale
Categorie olfactiva: oriental-vanilat
Gen: unisex
Descriere oficiala: capsuna, migdala, balsam de Peru , vanilie, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: de lunga durata
Flacon: cilindric, din aluminiu, de culoare alba
Evaluare: 0/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.