Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 octombrie 2012

L'Instant-Guerlain





Parfumul acesta are vocatia succesului caci este si agreabil si foarte comod de purtat. Inceputul lui este frumos, niste citrice dulci-acrisoare, aerisite, luminoase si vesele. Este totusi o nota pe care o simti daca esti foarte atent si care ma deranjeaza, un usor miros de fum (ceva ce miroase precum hainele dupa ce ai stat langa un foc in aer liber, dar seamana putin si cu ceara de albine).
Fondul parfumului este floral, un buchet transparent format din magnolia, iasomie si ylang-ylang, fara stridente, moale si cremos. Spre fericirea mea, magnolia este cea care domina compozitia. Parfumul este foarte feminin si sic si iti da o stare de optimism pe care putine parfumuri reusesc sa o faca. Champs Elysees al aceleeasi case mai imi da o stare asemanatoare, doar ca acesta din urma are mai accentuata nota romantica, in timp ce l’Instant e mai jucaus. Spre notele finale, cand incep a se simti vanilla si benzoinul, parfumul isi dezolta si o latura usor senzuala pe care vad ca insista clipul publicitar al parfumului. In notele de baza se intensifica acel miros de fum pe care eu il simt inca din notele de varf, care aici da bine si se potriveste cu vanilia. Champs Elysees, L' Instant si La Petite Robe Noire (poate si Insolence, dar pe el l-as include in alta categorie, aceea a arogantei vulgare)  sunt dintre putinele parfumuri (daca exceptam seria Aqua Allegoria care, de altfel, nu a dat nimic de exceptie) care scot casa Guerlain din tristetea traditionala din care isi face un titlu de noblete. Ele aduc un aer nou si optimist in aceasta casa care, observ eu, isi cultiva gloria cu reeditari, modernizari si flankere ale unor parfumuri istorice. Dupa mine, traieste prea mult in trecut, iar o picatura in plus de vanilie la Shalimar nu este creatie. Au exploatat celebritatea acestui parfum la nesfarsit, anual ii fac respiratie artificiala si sadesc in consumatorul neinformat si ideea falsa ca-i ofera un parfum legendar. Si, dupa fiecare picatura in plus de vanilie, lui Thierry Wasser ii creste lista creatiilor artistice. Cred ca colaborarile cu parfumieri externi, precum aceasta cu Maurice Roucel, i-ar face bine casei, altfel vom muri de plictiseala.



Numele parfumului: L’Instant
Casa: Guerlain
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: Maurice Roucel

Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarina
note de fond: magnolie, iasomie, ylang-ylang
note finale: vanilie, benzoin, mosc alb, ambra gri



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: flacon de culoarea ametistului, transparent, de forma rectangulara, cu colturile de jos retezate si rotunjite. Busonul este din plastic transparen, are latimea sticlei, fiind dreptunghiular, cu laturile lungi usor curbate.
Evaluare: 8,50/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.