Pagini

Faceți căutări pe acest blog

18 octombrie 2012

Ambre et Vanille- E. Coudray






E greu sa gasesti un comentariu negativ la adresa parfumului Ambre et Vanille al casei E. Coudray. In ciuda faptului ca el nu este foarte creativ si nici prea complex, este un parfum foarte placut si confortabil, usor de purtat.
Parfumul debuteaza cu un miros mai mult amarui decat dulceag de bergamota si portocala amara peste care se aseaza apoi ylang-ylang si o doza destul de mare de scortisoara. Parfumul este dens, dar ramane foarte apropiat de piele. N-as zice nicidecum ca este un gurmand, asa ca majoritatea parfumurilor cu vanilie, este mai degraba un parfum balsamic, foarte reconfortant, uneori chiar cu o usoara tenta medicamentoasa. Este rotund si cremos,  foarte placut, asa incat liniaritatea lui nu ajunge sa te plictiseasca. Ambra si vanilia se simt abia in partea finala a parfumului, drept pentru care ma mir de afirmatiile unora care spun ca parfumul nu are decat ambra si vanilie. Ambra as zice ca este chiar destul de putina, parfumul fiind clar dominat de scortisoara in notele de fond. Patchouli se simte inca din notele de fond, el fiind acela care da caldura si tandrete parfumului. In chip evident este un parfum de iarna, care se asorteaza foarte frumoas cu atmosfera de sarbatoare a Craciunului. Parfumul capata o nota foarte buna si la longevitate, incredibil de mare pentru o apa de toaleta.



Numele parfumului: Ambre et Vanille
Casa: E. Coudray
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1935
Creator: neprecizat
Categorie olfactiva: oriental-vanilie
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala amara, ylang-ylang
note de fond: scortisoara, iris, heliotrop, boabe de tonka
note finale: patchouli, vanilie, ambra

Aprecieri personale
Intensitate: medie, dar cu siaj redus
Persistenta: 7-8 ore
Flacon: flaconul standard al casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.